Uusimmat

Toy Golf (PC)

27.12.2006 15:00 Tommi Raulahti

Jee!Minigolf on tietokoneella viihdyttävä ja addiktoiva pelilaji, joka sopii erinomaisesti satunnaiseen ajan tappamiseen tai vaikkapa illanistujaisissa viihdyttämiseen kaveriporukalla. Ninai Games julkaisi Fathammerin kautta tähän tarpeeseen Toy Golf -pelin, jossa perinteisestä minigolfista poiketen pelikenttänä on tavallinen koti.

Radat sijoittuvat muun muassa keittiöön, työhuoneeseen ja pesuhuoneeseen. Radat ovat täysin staattisia, eli pallolla ei pysty vaikuttamaan pelialueella oleviin esineisiin.

Pelattavaa riittää yhdeksän radan verran. Ne on jaettu kolmeen kolmen radan ryhmään, joita saa auki pelaamalla kaikki edellisen ryhmän radat vähintään par-tulokseen. Kenttien avaamisessa kuitenkin häiritsee erityisesti se, että päästäkseen pelaamaan juuri aukaistuja ratoja on pelaajan väännettävä edelliset radat läpi vielä kertaalleen. Olisi ollut loogisempaa, että hopea- ja kulta-tason ratoja voisi pelata aukaisemisen jälkeen itsenäisesti ilman, että aikaisemmat radat täytyy kahlata läpi vielä kerran.

Toygolf 1

Taitoa vaativat radat muodostuvat monenlaisista ympäriinsä sijoitelluista esineistä, jotka sopivat kulloinkin pelattavan alueen tyyliin. Esimerkiksi keittiössä rata kiertää keittiönpöydältä lavuaarin kautta takaisin pöydälle, josta edelleen muutaman mutkan kautta reikään. Esteinä toimivat erilaiset keittiötarvikkeet.

Ohjaus tapahtuu hiirellä, mikä on erittäin luonteva ohjaustapa tämän tyylisessä pelissä. Lyönnin suuntaa vaihdetaan hiirtä liikuttamalla. Voimakkuus valitaan vasemmalla hiirenpainikkeella, mutta säätö on epätarkkaa.

Toygolf 2

Ratojen pitkät latausajat ihmetyttävät, etenkin koska radat eivät ole kovinkaan monimutkaisia. 3D-grafiikka on varsin yksinkertaista eikä pelialuekaan ole erityisen laaja. Kokonsa puolesta peli mahtuisikin kokonaisuudessaan erinomaisesti huonomminkin varustellun pelikoneen muistiin, jolloin ratojen välillä siirtymisen voisi olettaa sujuvan lähes silmänräpäyksessä.

Visuaaliselta ulkoasultaan peli on hieman karkea. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että peli on suunniteltu alkujaan mobiililaitteille. Pc-versiossa ei ilmeisesti nähty tarvetta grafiikan tason parantamiseen, sillä kun ei ole vaikutusta itse pelattavuuteen. Onneksi värimaailma miellyttää silmää ja sopii erinomaisesti tämäntyyliseen peliin. Kuvakulmia on kaksi, kolmas persoona ja lintuperspektiivi, joiden välillä voi vaihdella oikealla hiirenpainikkeella.

Toygolf 3

Mukana on myös moninpeli, joka rajoittuu samalla koneella vuorottelemalla pelaamiseen. Illanistujaisissa varmasti ihan toimiva vaihtoehto.

Toy Golf on kokonaisuutena viihdyttävä, joskin vaikeahko minigolffailu. Suurin ongelma pelattavuudessa on lyönnin voimakkuuden säätämisen epätarkkuus. Myös radoilta putoaminen on aivan liian helppoa. Se aiheuttaa ajoittain peli-iloa haittaavaa turhautumista.

 

Tekijä: Ninai Games/Fathammer
Julkaisija: Zoo Digital Publishing
Testattu: PC
Saatavilla: PC
Pelaajia: 1-4
Laitevaatimukset: Windows 2000, P3 866 MHz, 256 Mt muistia, 60 Mt kiintolevy, näytönohjain 32 Mt muistilla, 800×600 näyttö
Pelin kotisivu: http://www.zoodigitalpublishing.com/news-item.php?id=104