Trainz: The Complete Collection (PC)

08.08.2008 17:07 | Eric Hartin

Junaintoilijoiden vaihtoehdot ovat valitettavan vähissä, kun he etsivät mukavaa junapeliä. Microsoft Train Simulatorin ja Rail Simulatorin ohella tarjolla on vain Auralin junasimulaattorisarja, josta on nyt koottu kattava junakokoelma.

Trainz: The Complete Collection on kokoelma, joka sisältää jokaisen tähän mennessä julkaistun Trainz-pelin. Luulisi riittävän paatuneemmallekin junahullulle?

Trainzeissä voi perehtyä lähes jokaiseen juniin liittyvään aspektiin. Pelaaja saa rakennella ratoja, leikkiä veturinkuljettajaa valmiissa tehtävissä ja säätää vetureita. Sen lisäksi paketin mukana tulee lisätehtäviä ja reittejä, jos alkuperäiset pelien sisältö ei riitä. Pelattavaa on siis valtavasti ja vähän enemmän.

Uusin paketin peli, Trainz Railroad Simulator 2006 tarjoaa myös kattavat oppaat ja tutoriaalit niille, jotka eivät junista paljoa ymmärrä, vaikka haluaisivatkin. Se on hyvä, sillä esimerkiksi allekirjoittanut on täysin ummikko junien suhteen. Tutoriaalien jälkeen tietää muutakin kuin sen, että pendolinot ovat ajan haaskausta.

Täytepaketti

Koska Trainz Railroad Simulator 2006 on periaatteessa sama peli kuin aikaisemmatkin versiot, mitä nyt joidenkin uusien ominaisuuksien kera, jää paketin loppuarvo hieman kyseenalaiseksi. Miksi laittaa pakettiin periaatteessa sama peli useampaan kertaan? Uusin versio on peleistä myös se paras versio. Se on myös laajennettavissa netistä saatavilla palikoilla hamaan tulevaisuuteen saakka.

Selkeästi hardcore-yleisölle suunnattu simulaattori ei myöskään tarjoa kummoisia grafiikoita, vaan kaikki työ on mennyt mahdollisimman monen junan ja raidetyypin mallintamiseen. Tästä on kärsinyt myös rataeditori, sillä se on sekava ja vaikea käyttää. Editori on samalla kuitenkin valtavan monipuolinen ja mahdollistaa kaikennäköisen kikkailun.

Vaikka Trainz onkin suunnattu tietylle pienelle käyttäjäkunnalle, Trainz: The Complete Collection tuntuu pakettina hieman hölmöltä. Jos on junahullu eikä omista uusinta osaa lisäreineen, löytyy paketista rutkasti arvoa jo sen perusteella. Loppumateriaali on tarjoaa lähinnä nostalgiaa niille, jotka ovat joskus sarjan pelejä ostaneet. Mutta kuka haluaisi hiomattoman simulaattorin, kun samasta paketista löytyy pelin uudempikin versio kaikin tavoin paranneltuna?

Lisää kuvia kuvagalleriassa.

 

Tekijä: Auran
Julkaisija: Paradox
Testattu: Windows XP SP3, Athlon X2 3800+, Geforce 7800GS, 2Gt RAM
Minimikokoonpano: Windows XP, 2Ghz prosessori, 64Mt näytönohjain, 512Mt RAM
Saatavilla: PC
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Trainz: The Complete Collection

 

Lue myös

GTR Evolution (PC)

NHL 09 -ennakko (PC, PS3, 360)

Sid Meier’s Civilization Revolution (PS3, 360)

Singstar Summer Party (PS2)

The Suite Life of Zack & Cody: Circle of Spies (DS)

Top Spin 3 (PS3, 360)

 

Muropaketin uusimmat