UUSIMMAT

X-Men Legends 2: Rise of the Apocalypse (GC, PC, PS2, PSP, Xbox)

22.12.2005 00:00 | Tero Lehtiniemi

Viime syksynä ilmestynyt X-Men Legends oli ehdottomasti paras X-Miehistä koskaan tehty tietokonepeli. Baldur’s Gate: Dark Alliance-pelien hengessä tehty toimintarooliseikkailu oli paitsi laadukas, päästi se myös parhaimmillaan neljä pelaajaa pelastamaan maailmaa X-Miesten puikoissa. Pelissä oli kuitenkin myös omat puutteensa. X-Men Legendseistä vastaava Raven Software ilmoittikin, että jatko-osassa pelaajilta saatu palaute on ollut merkittävä osa kehitysprosessia.

Miten tämä sitten käytännössä näkyy? Kuten pelin nimestäkin voi arvata, on maailman suurimpana uhkana tällä kertaa Apocalypse-niminen mutantti kätyrijoukkoineen. Kyseessä on sen verran vaarallinen kaveri, että vanhat vihamiehet joutuvat yhdistämään voimansa tätä vastaan. Syntyykin hauska asetelma, kun perinteisesti pahisten rooleja hoitaneet Magneton Veljeskunnan mutantit lyöttäytyvät yhteen Professori X:n johtamien X-Miesten kanssa.

Liittoutumasta johtuva mutanttivalikoiman tuplaantuminen ei kuitenkaan ole ainoa uudistus. Myös mutanttien taitovalikoima on käytännössä kaksinkertaistettu. Kokemustasojen kertymisen myötä mutantit saavat yhä tehokkaampia supervoimia, ja loppuvaiheessa alkavatkin olla aika lähellä sarjakuvallisia esikuviaan.

Itse pelaaminen ei tarjoa suuria yllätyksiä lajityypin veteraaneille. Nätit, cel-shading grafiikkaa hyödyntävät hahmot talsivat pitkin erilaisia ympäristöjä pistäen matalaksi niin vastustajansa kuin tielle tulevat esteetkin. Riittävän vahvan mutantin ollessa mukana esimerkiksi ovien murskaaminen ei tuota yleensä ongelmia. Toiminta on pääosin kompaktia ja suoraviivaista. Hoksottomia joutuukin vaivaamaan lähinnä pomotappeluissa. Mutanttiryhmä on tälläkin kertaa rajattu neljään taistelijaan, joista jokaisen voi peliseuran ja ohjainten riittäessä miehittää ihmispelaajalla.

Moninpeli onkin X-Men Legends 2:n ehdottomasti suurinta hupia, kuten tämän lajityypin peleissä yleensäkin. Hieman yli kymmenentuntiseksi venyvä maailmanpelastus ei nimittäin yksinpeliksi ole kovinkaan paljon. Moninpeliksi tämän mittainen rutistus on kuitenkin täysin sopiva. Jos lyhyt pituus ei pelota, eivätkä toimintaroolipelit tule jo korvista ulos, on X-Men Legends 2 erinomainen ja erityisesti hieman erilainen vaihtoehto.

Tekijä: Raven Software
Julkaisija: Activision
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: pc, Xbox, GameCube, PlayStation 2, PSP
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: xmenlegends2.com
 

Muropaketin uusimmat