UUSIMMAT

3D-tulostettu 1:1 BFG – tekeminen kesti tuhansia tunteja

20.07.2016 17:00 | Jukka O. Kauppinen

3D-tulostaminen on jännä nykyaikainen ilmiö, jonka myötä voidaan tehdä hämmentävän siistejä juttuja. Kuten Doom-räiskintäpelien legendaarisen B(ig) F(ucking) G(un) -pyssyn.

id Softwaren jampat teettivät aiemmin upeita 3D-tulostettuja cyberdemoneja, mutta mitäs tehtäisiin seuraavaksi? No vaikka täysikokoinen BFG-pyssy, joka voitaisiin antaa BFG-maalauskisan voittajalle.

Brittiläinen MyMiniFactory on erikoistunut tilaustyönä luotaviin 3D-objekteihin, ja firmassa oltiin jo valmiiksi Doom-faneja. Joten ei ihme, että 3D-gurutkin innostuivat.

Mahdollisimman autenttisen 3D-pyssyn tekemiseen tarvittiin mahdollisimman hyvät referenssimateriaalit, joten id Software toimitti alkuperäiset pelissä käytettävät mallit ja materiaalit. Ne olivat niin isoja ja tarkkoja, että ensimmäisellä tsekkauskerralla MyMiniFactoryn mallinnustietokone kaatui. Hups.

Ison pyssyn tekeminen vaati noin 2500 työtuntia pelkästään osien 3D-mallintamisen parissa, minkä lisäksi 3D-tulostimet pusersivat palasia noin tuhannen tunnin verran. Siihen päälle vielä osasten yhdistäminen toisiinsa ja tietenkin maalaaminen.

Hurja urakka – mutta on kuulkaas hieno pyssy!

Lisätietoja: https://www.myminifactory.com/

 

Doom
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat