Uusimmat

Activision haluaa rahastaa lisää Call of Dutyjen moninpelillä?

04.01.2011 14:30 Tero Lehtiniemi

Sääliksi käy Activisionia. Call of Dutyt ovat World of Warcraftin ohella pelimaailman rahasampojen kärkikastia, mutta kyllähän se nyt harmittaa, että siinä vaiheessa kun pelaaja on jo ostanut pelinsä, ei tätä oikein voi enää rahastaa muulla kuin satunnaisilla karttapaketeilla. Vai voiko?

Wedbush Securities -nimisen firman analystit uskovat, että seuraavan muutaman kuukauden sisällä Activision tulee esittelemään Call of Dutyille uuden moninpelaamisen tason. Mitä tällainen sitten voi tarkoittaa? Koska firma on jo aikaisemmin luvannut ettei Call of Dutyjen pelaamisesta koskaan tarvitse maksaa kuukausimaksua, on pakko keksiä jotain muuta.

Parhaat ideat ovat yleensä kopioituja, ja onneksi esimerkkejä löytyy jo. Valve alkoi taannoin rahastaa kauppaamalla Team Fortress 2:n innokkaammille pelaajille erilaista tilpehööriä, ja loppuvuodesta julkistetun Battlefield Play4Free rahoituskonseptikin perustuu pelaajille kaupattavaan pelitavaraan ja ominaisuuksiin.

Onkin melko epätodennäköistä Activision jättäisi tällaisen mahdollisuuden käyttämättä, varsinkin kun CoDien pelaajamäärä on todella suurin. Pienellä vaivalla isot rahat. Lisäksi Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick on aikaisemmin jo esittänyt toiveen siitä, että Call of Duty -tuotemerkki siirtyisin jossain vaiheessa massiivimoninpeliympäristöön.

Lisää aiheesta

Activision-Blizzard hukkuu rahaan, seuraava Call of Duty jo ensi vuonna

Battlefield Play4Free suljettuun betatestiin

Lue myös

Create (PS3, Wii, Xbox 360)

Ne 80-luvun Nintendo-pelit, joita kukaan ei muistanut tehdä

Bulletstorm markkinoi itseään suihkuvideoilla ja filosofialla

Skeittaavan Street Fighter -miehen ja lihatuotteiden tähdittämä Doom-versiointi hämmentää