Alkuviikon arvosteluissa Telltalen seikkailuja ja loma maalla

18.05.2011 15:05 | Jukka O. Kauppinen

Jenkkiläinen Telltale Games tunnetaan erinomaisista ladattavista seikkailupeleistään, mutta miten käy kun firma ryhtyy julkaisijaksi? Maanantai oli muutoinkin varsinainen Telltale-päivä, sillä firman Monkey Island -seikkailut on paketoitu boksipeliksi.

Hector: Badge of Carnage Episode 1: We Negotiate With Terrorists (iOs, Mac, PC)

Telltale on tullut vuosien varrella tutuksi äärimmäisen laadukkaista seikkailupeleistään. Tähän saakka firma on kuitenkin pelannut omilla korteillaan: itse tehdyt ja suunnitellut pelit ovat olleet laatukamaa. Nyt siihen tulee muutos, sillä Hector: Badge of Carnage on paitsi ihan muun firman tekosia, myös alunperin iPhone-peli.

Hector-pelisarja kertoo englantilaisesta poliisista, joka työskentelee fiktiivisessä Clapper’s Wraken kaupungissa. Kaupunki on ränsistynyt slummi, jossa jätökset, pummit ja perverssit täyttävät kaikki kadut. Rehellisiä ihmisiä on vaikea löytää, varsinkaan kaupungin poliisivoimista.

Tales of Monkey Island: Premium Edition (PC, Mac)

Joskus muinaisina aikoina hiirivetoiset seikkailupelit olivat yksi PC-pelaamisen ehdottomista kulmakivistä. Tänään seikkailut eivät ole enää PC:n suurin valttikortti, vaikka pelilaji onkin noussut liki sukupuutosta takaisin vakavasti otettavaksi pelilajiksi.

Amerikkalaisen Telltale Games -studion luomat Lucasarts-klassikoiden maailmaan palaavat seikkailut ovat olleet seikkailujen comebackissä erityisen tervetullut tuulahdus. Korkeat tuotantostandardit ja esikuvilleen kunniaa tekevä huumori ovat ihastuttaneet erityisesti Tales of Monkey Island -seikkailussa. Aiemmin episodipohjaisesti julkaistu peli on nyt saatavilla myös paketoidussa muodossa.

Harvest Moon: Animal Parade (Wii)

Harvest Moon ei ole ikinä ollut maailman suurimpia pelisarjoja, mutta se on vuosien mittaan vaipunut vielä pienemmän piirin huviksi. Monet alkuaikojen fanitkaan eivät ole välttämättä jaksaneet pitää sarjaa silmällä enää vuosiin. Tästä voi syyttää monia asioita aina uudistuksien puutteesta ala-arvoisiin julkaisuihin.

Animal Parade on vastaus melkeinpä kaikkeen kritiikkiin, mitä eri Harvest Moon –peleille on osoitettu. Palautteen kuuntelu ja parannusten määrä tekevätkin siitä yhden parhaista, ellei jopa parhaan Harvest Moon –pelin, vaikkei se ehkä edelleenkään riitä palauttamaan sarjaa parrasvaloihin.

Lue myös

WWE All Stars (PS3, Xbox 360)

Operation Flashpoint Red River (PC, PS3, Xbox 360)

3rd Birthday (PSP)

Deus Ex: Human Revolution -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)