Uusimmat

American McGee syytti EA:ta pelaajien harhaanjohtamisesta – pyysi anteeksi

24.01.2013 10:00 Juho Anttila

American McGee on pelikehittäjä, joka on tunnettu erityisesti legendaarisesta American McGee’s Alice -pelistä. Myös jatko-osa Alice: Madness Returns oli sangen kiehtova seikkailu. Kehittäjän ja julkaisijana toimineen EA:n välille meinasi kehkeytyä hiljattain pienimuotoinen riitä miehen kommentoitua Twitterissä kovin sanoin EA:n markkinointistrategiaa.

Kehittäjää närästi erityisesti EA:n tapa markkinoida Alice: Madness Returnsia verisenä kauhupelinä, kun kokemuksen oli tarkoitus olla ennemminkin tummankaunis ja outo. McGeen mukaan EA johti näin pelaajia tarkoituksellisesti harhaan.

Arvata saattaa, ettei lausuntoa otettu EA:n puolelta vastaan järin innostuneesti. Saatuaan EA:lta muutaman kiukkuisen viestin American McGee pyysikin anteeksi sanavalintojaan ja selitteli alkuperäistä lausuntoaan vähemmän jyrkäksi.

Miehen mukaan harhaanjohtaminen oli virheellinen sanavalinta ja hän pahoitteleekin sitä kaikille loukkaantuneille osapuolille. EA ei hänen mukaansa huijaa kuluttajia. Sen sijaan EA soveltaa tarkkaan harkittua markkinointistrategiaa saavuttaakseen haluamansa kuluttajareaktion. Jos yritys ei olisi hyvä siinä, mitä se tekee, ei sillä olisi nykyistä asemaansa pelimaailman huipulla.

Tarkkaavainen lukija huomaa, ettei American McGee varsinaisesti muuttanut alkuperäisen viestinsä sisältöä. Mies on yhä harmissaan siitä, ettei Alice: Madness Returnsin markkinointi vastannut sävyltään pelin sisältöä. Siltoja ei kuitenkaan kannata polttaa takanaan, ainakaan, jos vastapuolena on EA:n kokoinen julkaisijajätti.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

American McGeen uusi peli avoimeen betaan

Liisa American McGeen Ihmemaassa – uudet kuvat

Alice: Madness Returns (PC, PS3, Xbox 360)