Arvostelupäivitys: Dante’s Inferno, Modnation Racers, Iron Man 2, Just Cause 2 ja Metro 2033

23.06.2010 18:15 | Jukka O. Kauppinen

Veikkosemme ovat taas pelailleet niin uusia kuin vähän vanhempiakin pelejä, raapustellen samalla alkuperäisen arvostelun jatkeeksi toisia ja jopa kolmansia mielipiteitään. Kunnianarvoisat Juho Anttila, Eric Hartin ja Antti Mutta ovat tarttuneet peleihin Dante’s Inferno, Modnation Racers, Iron Man 2, Just Cause 2 ja Metro 2033, eivätkä ole aina ihan samaa mieltä alkuperäisen arvostelijan kanssa.

Dante’s Inferno (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Voisi kuvitella, että Luciferin valtakunta tarjoaisi valtavasti mahdollisuuksia irrotteluun, mutta Dante’s Inferno todistaa toisin. Haaste on luoda ympäristö, joka on aidosti kamala ja ahdistava, mutta samalla mielenkiintoinen. Konservatiivisista suunnitteluratkaisuista voidaan toki syyttää lähdeteosta, mutta kun klassikkotekstistä ei sisällön puolelta olla säästetty kuin nimi, on vaikea nähdä syytä luovuuden rajoittamiselle.

Onhan kyse silti pohjimmiltaan perusvarmasta hack’n’slash-mäiskeestä, jossa verta lasketaan kiitettävään tahtiin. Ilman vertailukohtaa voisi puhua jopa hyvästä pelistä. Valitettavasti uusin God of War tekee kaiken paremmin. Sodan jumalaan verrattuna Danten henkilökohtainen ristiretki kärsii laimeudesta ja huonosta suunnittelusta.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:Dante’s Inferno (PS3, Xbox 360)

Modnation Racers (PS3)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Sitä toista virhettä, nimittäin sietämättömiä lataustaukoja, julkaisuversio ei korjaa. Tämä onkin suurin yksittäinen syy sille, miksi Modnation Racers jätti lopulta hieman tympeän jälkimaun. Hyvää kannattaa odottaa, mutta kevyt viihde on erityisen herkkä turhille tauoille. Kun kaikki kestää, on vaikea päästä kiinni siihen pelaamisen rytmiin, jonka myötä pääsisi syntymään se tuiki tärkeä ”kerran vielä pojat”-ilmiö.

Ne kehutut yhteisöominaisuudet sen sijaan ovat täyttä rautaa. Näpertelynhaluisille riittää puuhasteltavaa erityisesti rataeditorin puolella. Mittarina voidaan pitää sitä, että jos kaltaiseni luovuusvajauksesta kärsivä rähmäkäpälä saa vartissa aikaiseksi ajokelpoisen radan, on työkaluissa tehty asioita oikein. Luoville onkin tarjolla työkalupakki, jonka parissa viihtyy pitkään.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:Modnation Racers (PS3)

Iron Man 2 (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Juho on aivan liian kiltti. Iron Man 2 on nimittäin tähän mennessä kamalin peli, joka on julkaistu tänä vuonna. Toisaalta en ole onnekseni pelannut ensimmäistä Iron Mania, joten en osaa sanoa, millainen helpotus jatko-osa on tähän verrattuna. Ehkä Iron Man 2 on mestariteos ensimmäisen rautamiespelin rinnalla. Ehkä siksi peukku ei suuntaa alaspäin.

Ruostemiehellä retkeilyn jujuna on uusien asujen avaaminen käyttöön, präniköiden aseiden kehittely ja muu turha tilpehööri, jota masokistille tarjotaan palkkioksi jaksamisesta. Olisipa näistä jotain apua itse pelissä, mutta todellisuudessa taktikointi tavaran avulla on yhtä tyhjän kanssa. Jos saa kiksit siitä, että saa lennellä muullakin kuin tavallisella Iron Man –asulla, mikäs siinä, mutta mitään taktiilia tuntumaa tästä ei välity kotikatsomoon.

Antti Mutta

Lue koko arvostelu:Iron Man 2 (PS3, Xbox 360)

Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä

Henkilökohtaisesti odotin paljon peliltä, koska puhtaasti äksönpelleilyyn panostava avoimen pelimaailmaan rymistely kuulosti, ja ennakoiden perusteella vaikutti, räjähtävältä pakkaukselta, joka vetoaisi minuun – rakastanhan 1980-luvun typerimpiä toimintaelokuvia ja niiden vallattoman epärealistisia räimekohtauksia. Etenkin American Ninja –leffat ovat käsittämättömän viihdyttävää matskua – edelleen.

Vaan niin ovat säännöt usein myös syystä paikallaan. Just Cause 2 ei jaksa anarkistisuudessaan hirvittävän pitkään innostaa – etenkään pitkiä istuntoja ei jaksa ruudun ääressä. Kun rajattomaan sekoiluun yhdistetään vielä Miikan toisessa mediassa mainitsema epätasainen toteutus, ainakin testatulla PlayStation 3:lla, välillä tuntuu, että peliin on otettu b-toimintaleffoista liikaa myös teknisen puolen vinkkejä. Höpöjen ramboilujen asenne on kohdallaan, mutta tarvitsiko toteutuksen lapsuksia kopioida mukaan?

Antti Mutta

Lue koko arvostelu: Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Metro 2033 (PC, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä

Tämä aspekti tekee siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon ummehtuneisiin tusinaräiskintöihin. Kaikki vanha ei nimittäin välttämättä ole vanhentunutta. Iso osa Metron fiilistä on se, että kuolema vaanii joka nurkan takana. Tätä vahvistaa vapaan tallennuksen puute. Pelaaja oppii oikeasti pelkäämään. Sitten, kun pistoolit otetaan esiin, saa kohteensa tarkkaan. Ammukset ovat nimittäin suhteellisen  kortilla.

Eric Hartin

Lue koko arvostelu:Metro 2033 (PC, Xbox 360)

Kiinnostavin teksti oli...

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Dante's Inferno
0%
Modnation Racers
0%
Iron Man 2
0%
Just Cause 2
0%
Metro 2033
0%

Siirry takaisin kyselyyn