Arvostelupäivitys: Far Cry 3, Assassin’s Creed 3, Aliens Colonial Marines, Mirror’s Edge, Dead Space 3, ZombiU

04.03.2013 16:04 | Jukka O. Kauppinen

Taas on aika laajentaa aiempia peliarvosteluja toisten ja ties monensien mielipiteiden kautta. Kalle Laakso, Juho Anttilaja Nelinpeli ovat tutustuneet vuorostaan teoksiin Far Cry 3, Assassin’s Creed 3, Aliens Colonial Marines, Mirror’s Edge, Dead Space 3 ja ZombiU.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Peli itsessään on Revelationsin jälkeen kuin uusi pieni tuore tuulahdus. Edellisen osan todella typeriä tornipuolustuksia ei tarvitse enää katsoa ja tilalle on saatu, ehdottomasti koko vuoden paras minipeli: laivastosota. Viimeisen päälle hiottu ja asiallinen meritaistelu on ihan oikeasti todella nasevan kuuloista ja näköistä. Ihmettelen suuresti jos Ubisoft ei jollain tapaa hyödynnä sitä jatkossa jossain muuallakin kuin seuraavassa AC:ssä.

Vastapainona taas hyvin onnistuneessa pelissä on ihmeellisen paljon bugeja, yllättäen kaikkia ei olla vieläkään korjattu mikä hieman kummastuttaa. Siellä täällä on outoa tekoälyttömyyttä jne jne. Lista on yllätyksekseni pitkä, mikä on sääli, mutta niiden kanssa oppii silti elämään. Toisena miinuksena voisi pitää tosiaan jo edellä mainitun Desmondin pakollista pelaamista – tympiinnyttävää hommaa.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Immersiosta puhutaan jo varsinaisessa arvostelussa, minä mainitsen myös tasapainon. Far Cry 3 välttää monen avoimen maailman pelin helmasynnin tarjoamalla tekemistä juuri sopivasti. Tokihan sivutehtävät toistavat itseään, mutta silti viholliset ja ympäristöt vaihtelevat sen verran, ettei ähky iske. Tekemistä on huimasti, mutta ei niin paljoa, etteikö kaikkea jaksaisi tahkota läpi.

Sanasen voisi sanoa myös pääjuonesta, joka tekee monta asiaa oikein, vaikka kornin rajamailla välillä liikutaankin. Mystiikka ja happoilu tuo soppaan juuri sen verran omaa makua, että tarina erottuu tusinaseikkailuista. Värikkäät henkilöhahmot pitävät mielenkiintoa yllä ja mahtuupa matkaan myös muutama yllätyskäänne. Pelikokemusta tukevalla tavalla erinomaista jälkeä, vaikkei klassikkokastiin nousekaan.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Aliens: Colonial Marines (PC, PS3, Xbox 360)

Toinen mielipide:

 

Lisätietoja:  Nelinpeli.com

 

Dead Space 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Toinen mielipide:

 

Lisätietoja:  Nelinpeli.com

 

Mirror’s Edge (PS3, 360)

Kolmas  mielipide:

 

Lisätietoja:  Nelinpeli.com

 

ZombiU (Wii U) 

Toinen mielipide:

 

Lisätietoja:  Nelinpeli.com

Mielenkiintoisinta luettavaa oli...

Katso tilanne vastaamatta