UUSIMMAT

Assassin’s Creed 3:lla ja Red Dead Redemptionilla on paljon yhteistä

27.03.2012 15:00 | Miikka Lehtonen

Henkilökohtaisesti en vielä hetki sitten ollut kovinkaan hypettynyt Ubisoftin tulevasta Assassin’s Creed III:sta, syystä tai toisesta. Mutta nyt viisari värähti, sillä pelin kehittäjä on puhellut lehdistölle Red Dead Redemptionista ja kertonut pelien välillä olevan yhtäläisyyksiä.

Assassin’s Creed III:n pääkirjoittaja Matt Turner kertoi viime viikolla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että Ubisoftilla oltiin kovasti yllätytty, kun Red Dead Redemption julkaistiin kesken Assassin’s Creed III:n kehityssyklin. Peleillä kun oli kovin paljon yhteistä!

Turnerin mukaan Red Dead Redemptionin avoin pelimaailma metsästyshaasteineen ja kätkettyine juttuineen oli kuin suoraan Assassin’s Creed III:sta repäisty. Mutta tapahtuneesta ei suinkaan loukkaannuttu, vaan otettiin intoa.

”Olimme työstäneet itsekin eläimiin ja avoimeen pelimaailmaan liittyviä juttuja ja sitten Red Dead Redemption ilmestyi. Me näimme sen ja pelasimme sen alusta loppuun. Se ei ollut niinkään ’voi paska’ -tyyppinen tajuaminen, vaan inspiraatio: ’ahaa! Miten voimme tehdä tämän paremmin?'”

Turnerilta löytyy myös positiivista sanottavaa koko Rockstarista. Hänen mukaansa firma työntää ja kokeilee jatkuvasti pelien rajoja yrittäessään tehdä mahdollisimman hyviä pelejä. ”Minusta meidän pitää pyrkiä samaan”, mies toteaa ja jatkaa, että Assassin’s Creed III:n täytyy uudistaa pelisarjan kaavaa merkittävästi.

Ja näin Assassin’s Creed III muuttui yllättäen astetta kiinnostavammaksi.

Lähde: CVG

Lue myös

Rovio osti Futuremarkin pelistudion

GOG.com myy jatkossa myös uusia pelejä, tietenkin DRM-vapaana

Call of Dutyn virallinen äänitorvi lähti Activisionilta