Uusimmat

Atari myi Driverin 19 miljoonalla

17.07.2006 14:35 Tero Lehtiniemi

Viime aikoina pahojen talousvaikeuksien kanssa paininut pelijulkaisija Atari paikkaa nyt talouttaan tavalla, jota useat analyytikot ovat ennustaneet jo pitempään: pelioikeuksien myynnillä. Kaupan kohteena oli yksi Atarin parhaiten myyneistä pelisarjoista, Reflectionsin tekemä Driver. Kauppahintana 19 miljoonaa euroa, ja ostajana ranskalainen pelijätti Ubisoft.

Reilusti yli toistakymmentä miljoonaa peliä maailmanlaajuisesti myynyt Driver-sarja on nimekäs ja varsin helposti kaupattavissa oleva tuote, vaikka pelisarjan taival ei viime aikoina olekaan ollut ihan ruusuilla tanssimista. Umpisurkea Driv3r myi kaikesta huolimatta hyvin, mutta ironisesti huomattavasti parempi Driver: Parallel Lines jäi heikommille luvuille. Ubisoft-pomo Yves Guillemontin mukaan maineikkaan autopelisarjan lisääminen Ubisoftin tuotevalikoimaan vahvistaa yrityksen markkina-asemaa ja tuo tämän talliin ensimmäisen kunnollisen autopelinimen.

Atarin puolelta virallinen selitys kaupalle on se, että se haluaa varoja keskeneräisten projektiensa tukemiseen. Yritys luottaa esimerkiksi kovasti Test Drive Unlimited-autopeliin, josta julkaisijan mukaan pyritään tekemään lajityypin seuraava rajapyykki. Joka tapauksessa Atari on nyt saanut paljon kaivattuja varoja, ja Ubisoftin ohjauksessa Driver-pelisarja jatkaa varmasti Parallel Linesin aloittamaa paluumatkaa juurilleen, lähelle ensimmäistä osaa.