Uusimmat

Bisnesmiehille tarjotaan ökympää virtuaalitodellisuutta

10.06.2016 11:00 Juho Anttila

Virtuaalitodellisuuslaitteiden maailmanvalloitus ei ole mennyt ihan niin hyvin kuin moni analyytikko arveli vielä viime vuoden puolella. Iso syy tähän on laitteiden hyvin suolainen hinnoittelu. HTC:n vastaus tähän pulmaan on tuoda markkinoille vieläkin kalliimpi versio HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaseistaan.

HTC Vive Business Edition kustantaa jo selvästi yli tuhannen euron verran. Itse laite ei poikkea millään tavoin tavallisesta kuluttajaversiosta, mutta rahaa vastaan luvataan normiversiota parempaa palvelua. Bisnesluokan Viven ostajat saavat ohituskaistan asiakastukeen, 12 kuukauden takuun ja kaupallisen lisenssin.

Oculus Riftin lailla myös HTC Viveä on vaivannut komponenttipula, jonka vuoksi laitetta ei myydä kuin yksi kappale kuluttajaa kohden. Bisnesversiota voi kuitenkin tilata saman tien niin monta kopiota kuin vain lompakko kestää. Laite lieneekin suunnattu esimerkiksi pelistudioille, jotka tarvitsevat useamman kuin yhden Viven. Lisäksi bisnesversion mahdollistama laajempi levinnäisyys avaa tietä myös muiden kuin pelaamiseen keskittyvien virtuaalitodellisuussovellusten kehittämiselle.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.htcvive.com

Lisää aiheesta

Valven VR-guru: Oculus Rift on kopio Valven VR-laseista

HTC myöntää: ongelmia on, mutta kaikki hoituu ajallaan

HTC Viven eurojulkaisu meni aivan reisille, fanit hiilenä

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat