UUSIMMAT

Close Combat: Wacht Am Rhein kuvaa Kolmannen valtakunnan viimeisiä taisteluja

11.09.2008 15:33 | Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltalainen guerillajulkaisija Matrix Games työstää kunnioitettavalla tahdilla niin uusia kuin uusvanhoja strategiapelejä niille, joille hyvä peli on muutakin kuin FPS-toimintaa ja megagrafiikkaa. Matrixin Close Combat -sarjan seuraava teos Wacht Am Rhein vie strategistit keskelle Euroopaa vuosiin 1944-1945.

Wacht Am Rhein on aiemman Close Combat -lämmittely Cross of Ironin tapaan modernisoitu versio sarjan muinaisista peleistä. Mutta siinä missä Cross of Iron perustui Close Combat III:een ja vei pelaajansa itärintamalle 1941-1945, Wacht Am Rhein sen sijaan perustuu sarjan neljänteen ja viidenteen osaan ja kuvaa länsirintaman viimeisen vuoden taisteluja.

Close Combat IV ja V toivat pelisarjaan taktisen mittakaavan sotimisen ohella myös strategisia päätöksiä, joiden myötä pelaamisessa oli pitkästä aikaa jotain uutta ja mielenkiintoistakin.

Wacht ei kuitenkaan ole pelkkä vanhan pelin modernisointi, vaan siinä on työstetty uusiksi niin käyttöliittymä, grafiikka kuin pelijärjestelmä. Tuloksen lupaillaan olevan mielenkiintoinen ja tyydyttävä. Lisäksi pelissä on muun muassa 64 karttaa alkuperäisen 43 sijaan, karttoja ja kampanjaa voi editoida ja niin edelleen.

Lisää tulevasta voi lukea Wargamerin ennakosta: Close Combat: Wacht am Rhein Preview

Lisää aiheesta

Close Combat IV: Taistelu Viipurista (PC)

Close Combat: Cross of Iron (PC)

Close Combat: Modern Tactics (PC)

Lue myös

4chan iski Chromeen

EA höllää DRM:ää Red Alert 3:ssa

Microsoft sulkee Ensemble Studiosin – toistuvatko EA:n virheet?

Spore tuhoaa kristinuskon, opettaa lapsille vääriä asioita