UUSIMMAT

Dead Islandin jatko-osa liian verinen saksalaisille

03.12.2012 17:00 | Juho Anttila

Dead Island Riptide

Dead Island oli varsin mukava zombierymistely, joka ei ehkä lunastanut aivan koko potentiaaliaan, mutta sisälsi kuitenkin tarpeeksi omia ideoita vähän vaativammankin pelaajan viihdyttämiseksi. Peli saa jatko-osan ensi vuonna. Saksalaiset pelaajat joutuvat kuitenkin jäämään ilman zombirämistelyä.

Syynä tähän on tietenkin Dead Island -pelien räiskyvä väkivalta, jota Saksan lainsäädäntö ei hyväksy. Samasta syystä myös alkuperäinen Dead Island jäi julkaisematta Saksassa, vaikka peliä saikin hetken aikaa ostettua joistakin saksalaisista verkkokaupoista.

Pelin kehittäjiä tilanne tietenkin kismittää. Peliä kehittävän Techlandin riveissä työskentelevän Sebastian Reichartin mukaan pelistä ei ole tulossa sensuroitua versiota, joten Saksa-julkaisu jää haaveeksi. Reichartin mukaan tilanne tuntuu kauniisti sanottuna himputin kiusalliselta.

Kyse ei toki ole ensimmäisestä kerrasta, kun Saksan lainsäädäntö aiheuttaa ongelmia väkivaltaisille peleille. Peliveteraanit muistavat jo muinaisen Carmageddonin, jonka Saksa-versiossa ajettiin jalankulkijoiden sijaan robottien yli.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Dead Islandin jatko-osa sai tuoreen trailerin

Zombeille ei näy loppua – Dead Island: Riptide kuvissa

Dead Islandia toimitettu kolme miljoonaa

Lue myös

NHL 13 (PS3, Xbox 360)

Silent Hunter Online -ensikosketus

Pelilegendan mielestä pelissä ei edes tarvita tarinaa

Huhupartio: uusi Xbox vielä ensi vuoden aikana