Decisive Campaigns: Case Blue on nannaa sotastrategisteille

14.08.2012 21:33 | Tero Lehtiniemi

Uusien innokkaiden nuorten toivojemme ansiosta Domen toimituksessakin on viimein tilanne, että raskaita sotastrategioita ei tarvitse pakottaa kenellekään onnettomalle aseella uhaten. Nuori toivomme Leevi Rantala katsasti VR Designsin uuden sotastrategian Decisive Campaigns: Case Bluen.

Firman aiemmasta pelistä, Advanced Tactics Goldista on tultu selkeästi eteenpäin, ja ainakin Leeville peli maistui.

Tekoälyä on mainoslauseiden mukaan viilattu paremmaksi ja se kyllä näkyy. Konekomentaja osaa välttää motitukset, etsiä rintamalinjan heikkouksia ja laukaista tuhoisia vastahyökkäyksiä. Parhaimmillaan se osaa jallittaa todella pahasti, esimerkiksi vetämällä ensin tietyllä linjalla joukkojaan takaisin ja sen jälkeen katkaisemalla kaulan yli-innokkaalta etenemiskolonnalta. Toki tekoälynkin saa välillä narrattua ansaan, mutta se vaatii työtä ja suunnitelmallisuutta. Tekoälyn osuutta pelistä nauttimiseen ei sovi aliarvioida, sillä säännöllistä pelikaveria on hankala löytää parhaimmillaan kuukausia kestävään pelisessioon.

Kaiken kaikkiaan Decisive Campaigns: Case Blue on iso askel eteenpäin Advanced Tactics: Goldista. Järkevämmin toteutettu huollon ja joukkojen jako, yksittäisten komentajien vaikutukset, selkeämpi käyttöliittymä ja ovelampi tekoäly tekevät siitä todella muhkean paketin. Suosittelen peliä lämpimästi kaikille, jotka eivät ole vielä tympääntyneet toiseen maailmansotaan sijoittuviin strategiapeleihin.

Lue koko arvostelu: Decisive Campaigns: Case Blue

Lue myös

Deadlight (Xbox 360)

Forza Motorsport 4: July Car Pack DLC (Xbox 360)

Rainbow Moon (PS3)

Steel Battalion: Heavy Armor (Xbox 360)