”Diablo 3:n konsoliversio on PC-versiota parempi”

02.04.2013 13:00 | Miikka Lehtonen

Kun vihdoin useiden kuukausien huhuilun jälkeen kävi ilmi, että Blizzard todellakin kehitti Diablo 3:sta konsoliversiota, monelta livahti lusikallinen housuun. Vertauskuvallisesti tai nettireaktioista päätellen joskus konkreettisestikin. Ja nyt tulee toinenkin: peliä pelanneen mukaan konsoliversio on PC-versiota parempi.

Blizzard 3 todellakin kehittää Diablo 3:sta konsoliversiota. Toistaiseksi se on julkistettu vain PlayStation 3:lle ja 4:lle, mutta koska pressikitin mukana toimitettujen kuvien nimet alkavat Xbox_D3:lla, eiköhän se boksiversiokin sieltä tule.

Penny Arcade Reportin Ben Kuchera pääsi testaamaan peliä PAX East -tapahtumassa ja miehellä on yllättäviä uutisia: konsoliversio on PC-versiota parempi. Kyse ei ole pelkästä trollauksesta, vaan Kucheralla on ihan pointtikin.

Blizzard on nimittäin tehnyt Diablo 3:een useita muokkauksia johtuen siitä, että peliä pelataan nyt vähän erilaisella alustalla kuin ennen. Suljetummalla ja rajoittuneemmalla. Ja näiden muutosten pohjalta Diablo 3 on kuulemma nyt parempi peli. Mitä sitten on muuttunut?

Koska Blizzzard ei voi luottaa enää siihen, että läheskään kaikki konsolit ovat kiinni verkossa — tilastojen mukaan noin 50% niistä on — Diablo 3 ei vaadi enää aktiivista nettiyhteyttä. Nettipeli onnistuu yhä, mutta nyt konsolien omien viritelmien, eikä Battle.netin kautta. Oletettavasti se ei välttämättä ole siis yhtä jouheva kokemus, mutta sen vastapainona tarjolla on neljän pelaajan jaetun ruudun co-op.

Mutta tämän kaikki tiesivät. Kuten ehkä myös sen, että huutokauppa on poistunut pelistä, oletettavasti koska Blizzard ei jaksanut lyödä pystyyn rinnakkaista huutokauppaa vain konsoliversioita varten. Mutta tiesittekö tämän? Blizzard halusi rajoittaa ruudulle puskettavan tavaran määrää ja yksinkertaistaa pelin UI:tä, koska sen käyttäminen padilla on väistämättä erilaista kuin hiirellä. Tästä johtuen konsoliversiot pudottavat vähemmän, mutta parempaa loottia kuin PC:llä. Ja jumankekka, tämä jos joku uudistus miellyttää ainakin minua!

Kucheralla on muutakin sanottavaa, mutta niistä kiinnostuneet voivat lukea miehen artikkelin. On se kuitenkin todettava, että Blizzard on selvästikin panostanut konsoliversionsa pelattavuuteen ja toteutukseen. En toki odottanut heiltä vähempää, mutta kiva kuulla kaikesta huolimatta.

Lähde: Penny Arcade Report

Lisää aiheesta

Diablo 3 konsolilla – uhka vai mahdollisuus? Katso videot ja äänestä

Diablo III -ohjaaja myöntää: huutokauppa satutti peliä pahasti 

Diablo III (Mac, PC)