UUSIMMAT

Digital Homicide yrittää perseilyn maailmanennätystä

19.09.2016 17:00 Miikka Lehtonen

Digital Homicide on hämmentävä firma, joka tuntuu parhaillaan parhaan kykynsä mukaan kaivavan itseään eeppiseen kuoppaan yksinkertaisella keinolla: haastetaan kaikki oikeuteen! Toimittajat, pelaajat ja hitto, vielä kaupan päälle Valvekin!

Jos olet välttynyt Digital Homicide -firman pelien pelaamiselta, onnittelut. Firma on erikoistunut aivan uskomattoman huonojen pelien tehtailemiseen liukuhihnatahdilla. Koska pelit ovat halpoja ja niistä saa keräilykortteja, ne myyvät kohtalaisesti. Käyttäjäarvostelut tietenkin ovat sitten mitä ovat, mutta se ei tahtia haittaa, koska rahaa tulee!

Digital Homicide nousi ensimmäisen kerran otsikoihin, kun pelitoimittaja Jim Sterling arvosteli yhden heidän peleistään ja tuomitsi sen totaalisen paskaksi. Firma ilmoitti, että tämä on sitten kunnianloukkaus ja uhkasi haastaa Sterlingin oikeuteen siitä, sekä saadakseen ”menettämiään tuloja” takaisin oikeusteitse.

Tämä ei vielä riittänyt, sillä seuraavaksi firma uhkasi haastaa oikeuteen ihmisiä, jotka jättivät huonoja käyttäjäarvosteluja heidän peleistään Steamiin, tai jotka jättivät pelien Steam-keskustelupalstoille ilkeitä ja ikäviä viestejä. On todettava, että palaute oli tietenkin nettityyliin todella luokatonta, sillä ei surkeiden pelien tekijöillekään tarvitse mitään ”toivottavasti kaikki tämän pelin tekijät kuolevat” -tason paskaa lähetellä.

Firma ei kuitenkaan ehkä reagoinut tähänkään aivan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ”jos toi flametus ei lopu niin haastetaan teidät oikeuteen” -öyhötys ja ala-arvoisiin viesteihin ala-arvoisella tavalla vastailu eivät ehkä anna firmasta kovin hyvää kuvaa — eivätkä tietenkään myös tee muuta kuin innostavat nettipeeloja entisestään.

Tässä kohtaa Steam-verkkokauppaa pyörittävälle Valvelle sitten riitti, ja firma ilmoitti, että Digital Homicide ei ole enää tervetullut Steamiin. Valve kun ei katso hyvällä sitä, että kauppiaat uhkailevat käyttäjiä. Kaikki firman pelit poistettiin palvelusta, mikä sai aikaan seuraavan oikeusjutun. Digital Homicide kun oli sitä mieltä, että Valve on puukottanut heitä selkään, koska se ei puuttunut tarpeeksi aktiivisesti firman saamaan ikävään palautteeseen ja sitten vielä meni oikeusjutuilla uhkailun seurauksena poistamaan firman pelit Steamista.

Ongelmana oli, että Digital Homiciden rahat olivat sen verran loppu, että firmalla ei varsinaisesti ollut rahaa haastaa ketään oikeuteen. Niinpä firma yritti kerätä crowdfundingin avulla rahaa oikeusjuttujaan varten, mutta tämäkin kostautui: ihmiset lahjoittivat firmalle minimisummia ja sitten aloittivat PayPalin kautta perintätoimenpiteitä niiden saamiseksi takaisin, minkä seurauksena Digital Homicide jäi koko operaatiosta tappiolle. Ratkaisu tähän? Tietenkin nettitrollien uhkailu oikeusjutuilla.

Hämmentävät tapahtumat tuskin tulevat loppumaan tähän, sillä eiköhän Digital Homicide vielä ehdi pari muutakin tahoa oikeuteen haastamaan — jos nyt siis saavat pullonpalautuskuiteilla kerättyä kasaan asianajajien vaatimat rahat. Sitä odotellessa firman nimen voisi ehkä muuttaa Digital Suicideksi, sillä paljon tyylipuhtaammin ei voi itseään enää jalkaan ampua. Nostamme hattua. Ja odotamme omaa haastettamme.

Keskustelua aiheesta: Reddit