Domen arvosteluviikko 10/2016: sodassa ja rallissa kaikki on sallittua

21.03.2016 19:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 10/2016:

  • Animal Crossing: Happy Home Designer tekee sinustakin pikku sisustajan (3DS)
  • Black Desert Online on veistetty koreamorppien rasittavimmasta grindipuusta (PC)
  • DiRT Rally nappaa kevyesti rallipelien kuninkuuden (PC)
  • Shiftlings tekee avaruusduunarin rankasta arjesta kilpailullista sohvapainia (multi)
  • World of Warships on loistava sotapeli (PC)
  • World of Tanks 9.14 – eargasm tulee, oletko valmis?
  • LucidSound LS30 – kuulokemarkkinoiden uusi tulokas räjäytti laatupankin
  • Gun Bombers – suomilegendan jälkeläinen toi ysärihitin nykyaikaan
  • Razer Blade – 3000 euron peliläppäri on kovaa rautaa kevyessä paketissa
  • Wiikon wanha: Alone in the Dark 2, zombiemerirosvomuodin edelläkävijä

 

Animal Crossing: Happy Home Designer tekee sinustakin pikku sisustajan (3DS)

Kapitalismi vaihtuu auttamiseen, kun spinoffissa ryhdytään puhtaasti sisustusarkkitehdiksi ilman maallisia rajoja. Nook’s Homen kalustuspuolella ei tunneta budjettia – vain asiakkaan toiveilla ja tyytyväisyydellä on väliä. En vieläkään ymmärrä miksi lilluin euforiassa uuden luokkahuoneen kalusteita pohtiessa. Sijoittelussa ei tarvinnut kuin pistää tikku ristiin styluksen viuhuessa sinne tänne alanäytöllä.

 

Black Desert OnlineBlack Desert Online on veistetty koreamorppien rasittavimmasta grindipuusta (PC)

Kevään suuri MMO-sensaatio on kiistatta Black Desert Online. Osittain tämä johtuu ehkä siitä, että se on se ainoa merkittävä MMO-uutuus aikoihin, mutta on siinä takana ehkä enemmänkin. Peli on pyörinyt Koreassa jo useamman vuoden ajan ja sillä on ollut pieni, mutta äänekäs länsimainen fanittajaporukkansa. Tämä kollektiivinen foorumihypetys on saanut monet hyppäämään kelkkaan innoissaan, mutta sitten tulee aika ikävä yllätys. Black Desert Online kun on niin korealainen MMO kuin MMO voi suinkin olla.

 

DiRT Rally nappaa kevyesti rallipelien kuninkuuden (PC)

Olin kuullut luotettavasta lähteestä, että early accessistakin kuoriutuu joskus hyviä tuotoksia. Niinpä etsin sellaisia kärsivällisesti, pitkään ja kuumeisesti, lähes jo luovuttaen, kunnes löysin etsimäni. DiRT Rally näet on varsin miellyttävää kaasuttelua.

 

Shiftlings tekee avaruusduunarin rankasta arjesta kilpailullista sohvapainia (multi)

Shiftlings tarjoaa puitteet tutulle asetelmalle, jossa kahdesta pelaajasta löydetään se ”johtajatyyppi”. Maltillisemmat organisoijat antavat kumppaninsa pitää ohjaimensa omissa käsissään, kun pahimman perfektionistin kanssa leikkiin lähtenyt saa tyytyä katsojan rooliin.

 

world_of_warships_arv_0kansiWorld of Warships on loistava sotapeli (PC)

Taistelulaiva tykkää kavereista. Yksinäinen taistelulaiva on enemmän makoisa maali kuin uhka, mutta Warshipsin merillä ei tarvitse olla yksin. Isoille laivoille löytyy kavereita hävittäjistä, risteilijöistä ja lentotukialuksista. Lentotukialuksilla on tietenkin lentokoneita: on hävittäjiä, syöksypommittajia ja torpedokoneita.

Näistä erilaisista kapineista koostuu World of Warshipsin kokonaisuus. Erilaiset alukset ja koneet eivät ole mikään kivi-paperi-sakset-kokonaisuus, vaan kaikilla on toimintamahdollisuuksia laajemminkin.

 

Artikkelit

 

World of Tanks 9.14 – eargasm tulee, oletko valmis?

World of Tanksin uusin (v9.14) versio toi mukanaan uuden äänimoottorin, jonka luoma äänimaailma muuttaa taistelun kertaheitolla shakin viipyilevästä kolkuttelusta Normandian maihinnousuksi – nyt menee kalsarit vaihtoon!

 

LucidSound LS30 – kuulokemarkkinoiden uusi tulokas räjäytti laatupankin

LucidSound oli minulle, ja varmasti monelle muullekin, tuntematon nimi. Ei ihme, sillä kyseessä on uusi yritys ja testattu LucidSound LS30 –kuuloke on firman ensimmäinen tuotejulkaisu. Taustalta löytyy kuitenkin luotettavia nimiä, sillä firman perustajat toimivat aiemmin Tritton-kuulokevalmistajan johtotehtävissä.

Tämä ei toki sinänsä vielä takaisi mitään, sillä ihan hyvin Tritton-miehet olisivat voineet perustaa tusinaroskaa tehtailevan firman, joka yrittäisi pärjätä nimenomaan vanhoilla meriiteillään. Toisin kävi: LS30 on hintava, mutta äärimmäisen laadukas kuulokesetti.

 

Gun Bombers – suomilegendan jälkeläinen toi ysärihitin nykyaikaan

Pelin innoittaja on 1995 julkaistu Mine Bombers. Skitso Productions -indietiimin luomus oli luolajuoksenteluräjäyttäjäklassikko, joka lainasi ideoitaan eri suunnista ja loi niistä aivan omanlaisensa kaivosräiskintöjen genren. Hetken huuman jälkeen genre kuitenkin hiipui, mutta 20 vuotta on ihan sopiva aika klassikoiden lämmittelyyn. Siksi: Gun Bombers.

 

Razer Blade – 3000 euron peliläppäri on kovaa rautaa kevyessä paketissa

Razer on myynyt jo pitkään Blade-sarjan läppäreitään Yhdysvaltojen puolella. Bladen tarkoitus on paikata juuri se mahdoton aukko, mikä kannettavan markkinoilta puuttuu: läppäri, jossa on tehoa, mutta joka sisältää sitä tarpeeksi kovaa rautaa selvitäkseen kunnon peleistä. Odotus on todellakin ollut pitkä, sillä Eurooppa on saanut odottaa omaa Bladeaan jo neljä vuotta. Joten: miten Blade selviää käytännössä?

 

Wiikon wanha: Alone in the Dark 2, zombiemerirosvomuodin edelläkävijä

Zombithat ovat olleet suosiossa vuositolkulla ja merirosvot kelpasivat vielä ainakin pari vuotta sitten. Infogrames taisi olla aikaansa edellä. Nimittäin vuonna 1993 Infogramesin julkaiseman AitD2:n viholliset kun ovat epäkuolleita merirosvoja, jotka ovat jatkaneet riehumistaan jo Lentävän hollantilaisen ajoista asti. Toki osa piraattizombeista on modernisoitunut, joten ne osaavat käyttää tuliaseita ja pukeutuvat ajan hengen mukaisesti kuin gangsterit kieltolain aikaan. Toiset jatkavat traditionaalista elämäänsä merirosvolaivalla.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjontaa kertauksen vuoksi:

Cities: Skylines Snowfall DLC pakastaa virtuaalikaupungit (Linux, Mac, PC)

Eastside Hockey Manager tarjoaa lätkäfanille nysväystä ja voitonriemua (PC)

Far Cry Primal on brutaali ja omaperäinen (PC, PS4, Xbox One)

Gravity Rush Remastered – kahden mirrin matka taivaiden halki (PS4)

Plague, Inc. Evolved tappaa koko ihmiskunnan (multi)

Sebastien Loeb Rally EVO takkuilee kohti rallipelien kuninkuutta (PC, PS4, Xbox One)

Street Fighter V näyttää hienolta mutta haparoi perusasioissa (PC, PS4)

Unravel hurmaa tekemällä pelottomasti omaa juttuaan (PC, PS4, Xbox One)

XCOM 2 on ahdistava ja painostava UFO-peli (PC)

 

Mielenkiitoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta