Driveclub-parka – Sonyn ajopeli kompasteli valmiiksi, tehtiin kahdesti uusiksi matkan varrella

29.06.2015 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Driveclub

Sonyn PS4-konsolin mega-ajopeliksi toivottu Driveclub ei oikein onnistunut täyttämään kaikkia toiveitaan julkaisussa. Edes konsolin julkaisussa. Pelin taival on ollut todella kivikkoinen, sillä PS4:n julkaisupeliksi tähdätty kaahailu myöhästyi alkuperäisestä päivämäärästään vuodella. Eikä matka ole ollut senkään jälkeen kovin tasainen.

Driveclub nousi viime vuoden pelilistoilla vuoden ehkä bugisimmaksi ja tuskallisimmaksi julkaisuksi, sinne Assassin’s Creed Unityn rinnalle. Pelistä piti myös ilmestyä julkkarin yhteydessä tilauspohjainen, PlayStation Plus -tilaajille ilmainen PSN-versio, vaan eipä sekään oikein onnistunut. Eihän senkään julkaisuun mennyt kuin kahdeksan kuukautta, ja saagaan sopii oikein hyvin että loppumetreillä sähläiltiin aika huolella.

Vaan nyt peli on tuolla ulkona. Ja sanotaan näin, että melkoista koodin sankaruutta se on vaatinut. Toisaalta, samaan aikaan voi vain otsaläpsiä itseään, että millaista spaghettikoodia pelissä on alkujaankin ollut, sillä Driveclubin tilaajaversio on täytynyt tehdä osittain jopa kaksi kertaa uusiksi, ennen kuin se saatiin julkaisukuntoon.

Sonylta kerrotaan, että isoin ongelma oli päin peetä suunniteltu testaus. Vaikka pelin verkkopalvelimet toimivat ihan ookoo labrassa, niin se ei kestänytkään todellisia olosuhteita. Systeemit kaatuivat niin täysin, että palvelinsoftat piti tehdä uusiksi ennen kuin pelin uusi versio voitiin julkaista. Ja tämä oli jo toinen serverisoftien uudelleenkirjoitus.

Sony Studiosin pomo Shudei Yoshida kuitenkin lupaa, että jatkossa kaikki on paremmin.

”Meillä on nyt uusi tekkitiimi, jonka ainoa tehtävä on testata Sonyn omien julkaisujen nettipelikoodi”, Yoshida anteeksipyytelee.

Lähde: Kotaku, MCV

Lisää aiheesta

Driveclub (PS4) 

Driveclubin ilmaisversion surullinen tarina jatkuu: kävi kaupassa, lähti kaupasta 

DriveClubin PlayStation Plus -versio ilmestyy vihdoin, mutta nettiin sillä ei ihan heti mennä 

Driveclub-palvelimet päivittyvät – ilmaisversion julkaisu yhä lähempänä 

Mulkaisu: Driveclub