Uusimmat

e3Dome: PS Vita Eurooppaan vasta ensi vuonna?

08.06.2011 12:00 Jouni Mäki-Panula

PlayStation Vitan hehkutettiin tulevan myyntiin kaikilla oleellisilla markkina-alueilla ennen vuodenvaihdetta, mutta oliko väite sittenkin hätiköity?

Sonyn julkisuushallinta petti jälleen, sillä firman pomot eivät ole E3:ssa esiintyneet lainkaan johdonmukaisesti. Sony Computer Entertainmentin toimitusjohtaja Kaz Hirai julisti PS Vitan tulevan myyntiin jouluksi, mutta nyt SCE American pomo Jack Tretton on kertonut näkemyksiään aikataulusta.

Trettonin mukaan PS Vita saadaan kaikille markkina-alueille eli Japaniin, Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan kuluvan tilikauden loppuun mennessä. Sonyn tilikausi päättyy maaliskuun lopussa, joten Trettonin puheiden mukaan konsolin lanseeraaminen jäisi ensi vuoteen ainakin jossain kolmesta alueesta.

Entä mitä aluetta Hirai tarkoitti alkuperäisessä julistuksessaan? E3 pidetään Pohjois-Amerikassa, joten tilaisuus huomioiden Hirai varmasti viittasi ainakin sikäläisiin markkinoihin. Japaniakaan Sony tuskin jättää viimeiseksi, joten jos Trettonin puheissa on perää, niin käytännössä ainoa mahdollinen viimeiseksi jätettävä alue on Eurooppa.

Lähde: Eurogamer

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset

Kaikki uutiset: Sivu 1Sivu 2Sivu 3

Kaikki uutisotsikot: Domen arkisto