Uusimmat

E3Dome: Sonya ei kiinnosta olla ensimmäinen tai halvin

07.06.2012 15:30 Jouni Mäki-Panula

Sonylla ei ole seuraavankaan konsolisukupolven kohdalla tarvetta olla ensimmäinen tai halvin markkinoille ehtinyt valmistaja.

Sony Computer Entertainment American johtaja Jack Trettonin mukaan japanilaisfirma pitää paremman järjestelmän rakentamista ja tarpeen vaatiessa lanseeraamista vasta kilpailijoiden jälkeen suotavampana vaihtoehtona kuin kiirehtimistä.

”Emme ole koskaan olleet ensimmäisiä. Emme ole koskaan olleet halvimpia. Oleellista on olla paras”, kuului Trettonin viesti.

”Jos voi rakentaa paremman koneen, joka tulee ulos vähän myöhemmin, on se parempi kuin hätäillä markkinoille jotain, josta pitkän päälle loppuu bensiini. Täydellisessä maailmassa olisi paras kone, joka valmistuu ensimmäisenä ja on samalla halvin. Tärkeintä on kuitenkin tehdä paras kone, ja siihen olemme aina pyrkineet.”

Aiemmin Sonyn edustajilta on kuulunut puheenvuoroja, joissa on pidetty ikävänä vaihtoehtona PlayStation 3:n kohdalla tapahtuneen virheen toistamista seuraavan sukupolven kanssa. PS3 tuli markkinoille yleisesti vuotta myöhemmin kuin Xbox 360, eikä etumatkaa ole vieläkään saatu kiinni. Euroopassa PS3:a jouduttiin odottamaan vieläkin pidempään.

Lähde: Sony on PS4: ”We’ve never been first. We’ve never been cheapest. It’s about being the best”.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2012 -uutiset

Uutisarkisto: Kaikki uutiset tiiviissä listassa