Uusimmat

EA jyrää Ultima 4 -faniversioita – onko virallinen Ultima 4 -uusiointi tulossa?

29.03.2011 12:30 Jukka O. Kauppinen

Electronic Arts on tiettävästi jyrännyt viime kuukausina muutaman Ultima IV -roolipelin selainpelattavina versioina tarjonneen sivuston cease & desist -kirjeillä. Yhteistä saiteille on ollut se, että niillä on voinut pelata selaimella alkuperäistä Ultima IV -roolipeliä, jonka Origin System julkaisi alkujaan jo vuonna 1985.

Sinänsä kiintoisaa ja ristiriitaistakin on se, että Origin Systems julkaisi aikoinaan Ultima IV:n PC-version faneille muun muassa eri lehtien kautta. Lisäksi yhtiö antoi lukuisille verkkosivustoille luvan tarjota pelin CD-versiota maksutta faneille.

Nähtävästi EA ei ole kuitenkaan häiriköinyt saitteja, joilla on yhä ladattavissa alkuperäinen PC-versio tai sen pohjalta tehtyjä päivitettyjä versioita. Mutta koska suoraan nettiselaimella pelattavat Ultima IV:t ovat saaneet ”peli pois ja heti” -kirjeitä, niin tästä on helppo vetää tietty johtopäätös: EA aikoo julkaista siitä maksullisen selainpelattavan version, minkä johdosta yhtiö kitkee netistä kilpailevat ilmaiset selain-Ultimat.

Onko luvassa Facebook-seikkailuja taiko jotain ”pelaa ilmaiseksi mutta muista ostella pikkusälää” -tyylinen minimorppi, se jää nähtäväksi.

Lord of Ultimasta tuskin on sentään kyse… Voisiko kyseessä sitten olla väitetty salaperäinen uusi Ultima-morppi, josta Ultima Aiera mietiskelee kirjoituksensa lopussa? Kuulostaa vähän turhan isolta projektilta, jos sen alta siivotaan selainpelejä.

Lähde: Concerning Ultima 4

Lisätietoja: xu4 – Ultima IV Recreated

Lisää aiheesta

Lord British: Ultima Online teki sinusta ainutkertaisen virtuaali-ihmisen

Lord of Ultima: Ultima-sarja palasi selainpelinä

Siperia opettaa: Garriott palaa Ultiman pariin 

Lue myös

3D-tyttökuvat nousivat 3DS-hitiksi

EVE Online FanFest 2011 – ”EVE is real”

Star Control -jumalat Paul Reiche III ja Fred Ford haastattelussa

Warhammer 40K: Dawn of War II: Retribution (PC)