UUSIMMAT

EA-pomo: Zynga mokasi mahdollisuutensa mobiilimarkkinoilla

24.10.2013 10:00 | Juho Anttila

Zynga on, tai ainakin oli sosiaalisten pelien jättiläinen, joka osti yrityksiä hirmusummilla ja hallitsi Facebook-pelien markkinaa. Sitten iskivät huonot ajat ja yritys ajautui hirmuisiin vaikeuksiin. Facebook-markkinan muututtuatuuliseksi on firma yrittänyt hakea jalansijaa mobiilimarkkinoilta. Jos EA-pomo Frank Gibeauta on uskominen, projekti on jo ajanut karille.

Gibeaun mukaan Zyngan yritys asemoitua mobiilipelitaloksi on epäonnistunut. Mies toteaa, ettei yritys edes oikeastaan toimi kunnolla mobiilipelibisneksessä. Vertailun vuoksi esimerkiksi EA:n osuus mobiilipelimarkkinasta on yli kuusi kertaa Zyngan osuuden kokoinen.

Gibeau löytää myös selityksen Zyngan heikolle menestykselle. Syynä on miehen mukaan liiallinen keskittyminen vain yhteen alustaan. Siinä, missä Zynga ponnistaa Facebookista, on EA huomannut pelaajien käyttävän mielellään älypuhelimia. Erilainen painotus näkyykin suurempana menestyksenä.

Frank Gibeaun kommenteissa voi piillä totuuden siemen, mutta samalla on syytä muistaa, että Zyngan nykyiseen pelivalikoimaan kuuluu jo enemmän mobiilipelejä kuin Facebook-pelejä. Yritys ainakin on kova, mutta nähtäväksi jää, saako Don Mattrick firman kurssin käännettyä.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Don Mattrick pistää Zyngan kuntokuurille

Analyytikko: EA olisi tahtonut Don Mattrickin

Zynga-saga jatkuu: työntekijät kuulivat Facebookissa saaneensa potkut