Ei heikkohermoisille: My Summer Car Game kertoo hulluuteen syöksevästä kesäautoprojektista

14.04.2015 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Muistaakseni kerroin Teille, rakkaat lukijat, Johannes Rojolan My Summer Car –pelistä jo joskus viime vuonna. Olihan se niin ihanan kaheli ja rakastettava idea. Nyt peli on räjähtänyt laajempaankin näkyvyyteen, ehkä jopa ihan pieneksi meemiksi, enkä sinänsä ihmettele. Onhan se ollut koko ajan ihan hillittömän hullu viritys, mutta tekijän tuorein videopäivitys upposi rallitankeroenglannillaan kerrasta suomalaisen pelaajakansan sydämiin.

Katsotaanpa se tässä kohtaa (ylin video):

Rojola itse kertoo, että eihän tällä videolla mitään nettihypeä tavoiteltu.

Mutta: ”jotain tapahtui.”

”Aivan älytön toi juttu. Mun oikea tarkoitus oli vaan avata nykyisille seuraajille paremmin mistä pelissä on kyse”, Rojola naureskelee.

Video kuitenkin löi läpi laajemminkin, mutta samalla se saattaa antaa monille vähän liian ruusuisenkin kuvan tulevista kesäautoelämyksistä. Sillä vaikka se sukeltaakin perinteisen suomalaisuuden ytimeen, niin samalla se on paljon muutakin kuin vain kesäautokaahailu. Teos on näet lähtökohtaisesti äärimmäinen fysiikkapuzzlepeli Surgeon Simulatorin hengessä. Sen myötä autopeli on myös aivan kertakaikkisen hirvittävän armoton aloitettava.

Sanotaan näin: aloituskynnys on jossain stratosfääreissä, sillä autolla ei lähdetään suinkaan ajelemaan ihan noin vain. Ehei! Se pitää ensin itse rakentaa.

Rakentaa? Kyllä vain. Autotallin edessä makaa pelkkä autonraato, johon jollain helkkarin ihmetempuilla pitää asentaa kaikki se, joka saa auton liikkumaan. Ja tietenkin myös poppikoneet. Ja kun katselette mitä kaikkea autoon pitää pultata, niin voi kuulkaa: sitä tuskan kyynelten merta ei kuivata edes perhekoon talouspaperipaketilla.

Kuten ehkä oheiselta pätkältä voi päätellä:

Video vanhasta versiosta, joskus joulukuussa pelattuna. Peli näyttää nyt tuntuvasti nätimmältä.

Tämä oli taannoisen ensimmäisen pelikerran ihmettelyä. Oli muuten mies kummissaan. Ja juu, kaikki on oikeasti asennettava autoon itse. Osa rasvamontusta käsin. Onnea urakkaan!

Pelin uuden mediahypen myötä lupaankin täten vuorotella tällä viikolla GTA V:n ja My Summer Carin välillä ja tarjota molemmista kuva/videomietelmiä. Pysykää kanavalla.

Niin, se GTA V?

”Just mietin, että ihan hyvä että GTA V ilmestyi, koska nyt internet rauhoittuu ja voin keskittyä työhöni :D.”

Tästä pelaajat haaveilevat.

Mutta ensin on saatava tämä puoli kuntoon.

My Summer Caria kehitetään hiljalleen eteenpäin eikä pelillä ole varsinaista julkaisupäivää. Pelattavia versioita ei siis ole vielä jaossa, mutta jonkinlainen early access -henkinen versio saattaa olla luvassa jossain vaiheessa.

Käykää ihmeessä myös pelin kotisivuilla, sillä ne ovat jokseenkin äimistyttävää parhautta. Niin kovaa settiä, että törmätessäni peliin ensimmäisen kerran minun piti kysyä kehittäjältä, että onko tämä nyt ihan varmasti oikea peliprojekti eikä jokin aprillipila.

Lisätietoja: http://www.johannesrojola.com/msc/

Lisää aiheesta

Bunker: yksi mies ja kolme vuotta: tuloksena eeppinen suomalaisseikkailu

 

Remedyn Quantum Break lykättiin ensi vuoteen

Suomalaisen huvipuiston fantasiamaailma muuttuu myös peliksi

Uutispotpuri: Hiveswap, SmuggleCraft, Space Marshals, Order of Battle Pacific, Tower Of Guns, Angry Birds GO, Mortal Kombat X

Muropaketin uusimmat