Elite: Dangerous – tähtäimessä Chris Roberts, terkkuja suomalaiskomentajille

03.01.2015 22:48 | Jukka O. Kauppinen

Elite: Dangerous. Sääli, että se ilmestyi niin myöhään joulukuussa. Hätäisimmät saitit olivat jo pitäneet vuoden peli -äänestyksensä ja julistaneet mikä oli hienointa vuonna 2014 – ja sitten tuli Elite. Sanotaan nyt näin, että en ole nähnyt pitkään aikaan keskustelufoorumeilla ja tsättikanavilla yhdestäkään pelistä näin paljon keskustelua ja vinkkienvaihtelua kuin Elitestä. Viimeksi ehkä silloin, kun WoWi tuli…

Ohessa vähän fiilistelyä ja kiintoisia kuvia Elite: Dangerousin matkoistani näin lauantaiyön kunniaksi. Kuvat löytyvät isompina myös galleriasta muiden kuvien joukosta.

Avaruudessa sattuu ja tapahtuu. Kaikenlaista löytää, kun tutkii jotta mitäs ja keitäs tuolla signaalilähteissä onkaan. Kuten hääpoppoita. Hääseurueen juhla-alus ympärillään iloisesti kieppuvia saattoaluksia. Joillakin on bileet.

Vähän niinkuin piraattiasema :)

Eräältä asemalta löytyi maukkaita laillisia, rareja piripillereitä. Näistä saa hyvät rahat kun myy sopivassa paikassa.

Aurinkokunnat näyttävät tosi kivoilta planeettojen ja kuiden kiertoratoineen.

 


 

Tässä kohtaa menivät pasmat sekaisin. Siis KUKA tuossa huristelee? No, eihän se odottamatonta ole. Chris Roberts kun on Eliten backeri. Valitettavasti pääsi karkuun kun tein ensin selvää Chrisin siipimiehestä, ja sillä aikaa mokoma hurautti pakoon. Kysehän oli toki NPC-Christä, sillä halukkaat backerit saivat taivaalle myös omaa tai itse valitsemaansa nimeään kantavan NPC-pilotin.

 


 

Terveisiä suomalaispelaajille: Pasi Saarinen, Jouni Kunnari, Petri Luoto ja Jari Markkanen.

 


 

Maankaltainen kaunis planeetta, jota kiertää upea avaruusasema.

Kaunein tähän mennessä näkemäsi asema.

Suuret ja muinaisetkin ovat avaruudessa :)

Tässä piti ihan himmailla vähän aikaa ja nautiskella näkymästä.

Ylempänä näkyvän vyön asteroideja porailtiin jalojen metallien toivossa.

Taistelussa tuli vähän turpiin. Paineistuskin hävisi. Onneksi lähistöllä oli avaruusasema, jonne kiisin häthätää korjauksiin hätähapen kera.

Pelaajilla on suhteita suuntaan jo toiseen. Itsehän olen uskollinen Keisarikunnan palvelija.

Tässäkin jäin hetkeksi nauttimaan hienosta näkymästä.

 

Lisää aiheesta

Pelikopteri – 15.12.2014 – paljon puhetta Elitestä (Checkpoint) 

Elite: Dangerous – päiväni Harmlessina 

Voita upea Elite: Dangerous –huppari – kerro hienosta avaruuspelikokemuksestasi! 

Voita upea Elite: Dangerous -huppari 

Keskustelu

@12
Joo, voipi olla, että on vain käynyt tsägä tuon suhteen ettei ole vielä sitä pahaa vastusta osunut kohdalle, joka tarjoaisi todellista vastusta (elle lasketa sitä, että Systen Security käy viidellä aluksellaan päälle. Niitä on pakko lähteä karkuun). Betassa törmäsin yhteen hankalaan tapaukseen, tosin olisin sen kyllä nykyisellä Viperillani voittanut. Kovan väännön jälkeen oli pakko lähteä karkuun kun Hull Integrity oli alle 10%, mutta nyt 1.0 jälkeen ei ole tullut ketään hankalaa vastusta. Anacondia vastaan en tosin ole yksin lähtenyt hyökkäämään. Yhden kimpussa olin kerran, mutta siinä oli apuna muitakin. Kivat 100 000 krediittiä siitä lopulta napsahti tilille.

Yhden kerran omaa typeryyttäni taistelun tuoksinassa törmäsin Cobraan ja oma alukseni sanoi poks. Siinä meni kivasti päälle 70 000 krediitin Bounty Voucherit savuna ilmaan.

Onneksi 1.03 pävityksessä muutettiin sitä, että pelaaja saa todennäköisimmin Bountyn itselleen jos vain on ollut mukana mätössä. Tämä on helpottanut suunnattomasti palkkiometsästystä.

Planeetoille laskeutumista ja avaruusasemilla käppäilyä on lupailtu. Kaipailen niitä vain jo nyt :) Minulle pitäisi tulla kaikki lisärit ilmaiseksi, kun Premium Betassa maksoin pelistä suolaiset 120e. Ei tosin harmita yhtään.

”palkkiometsästys on omalla tavallaan haasteellista vääristä syistä. Toistaiseksi ei vielä ole tullut vastustajaa, joka olisi sen suurempaa haastetta tarjonnut ”

Olisit ollut eilen näkemässä meikän peliä. Kun lähden tästä viikoksi tien päälle, niin ajattelin yhden wanted-runin käydä tekemässä. Siitä tulikin melkoinen vääntö. Lopulta piti vain lähteä NPC:tä karkuun ja se paskiainen heitteli ohjuksilla perään. Just ja just pääsin karkuun. Ja se lähti perään ja yritti interdictionia! Jumakauta! Siinä oli perse märkänä pelosta.

Tuli videollekin koko hässäkkä, laittelen jakoon myöhemmin :)

Luulen että tuo instant-wanted tulee muuttumaan, onhan tuo aika epistä kun vähän targetointi vahingossa lipsahtaa. Nimim. koettu on.

”Kaipaisin myös sitä, että planeetoille voisi laskeutua ja avaruusaluksesta pääsisi ulos käppäilemään avaruusasemille.”

Näitä tulee sitten aikoinaan lisärien muodossa.

-jok

Petri Luotoon on tullut itsekin törmättyä (ja muihin suomalaisnimiin). Taisi Petri vielä paukahtaa avaruustomuksi Pulse Laserieni ja Multi-Cannoneiden säestyksellä, kun paskiainen oli Wanted leiman itselleen hommannut. Pääasiassa on tullut Bounty Hunterin virkaa toimitettua pelissä. Viper MK III on vain niin nasta peli lennellä.

On vain tullut huomattua, että palkkiometsästys on omalla tavallaan haasteellista vääristä syistä. Toistaiseksi ei vielä ole tullut vastustajaa, joka olisi sen suurempaa haastetta tarjonnut (Solo-modessa pelaan). Mutta kun Nav Pointilla tai Resource Collection Sitella metsästää niitä yhteiskunnan vihollisia, saa todella varoa, ettei erehdy missään tapauksessa, vahingossakaan osumaan paikallisiin poliisivoimiin. Yksikin kolhaisu tai vahinkolaukaus tietää sitä, että koko saamarin Local Security Fleet on kimpussasi vaivaisen 200 krediitin palkkion takia. Se on vähän sama asia kuin olisit kolhaissut liikenteessä poliisiautoa ja koko poliisivoima on heti murhaamassa sinut tämän erheen takia. Jonkinlainen sakkosysteemi olisi parempi, joka aikanaan muuttuisi Wanted Bountyksi jos sitä ei maksa tai jos vain jatkaa rikollista toimintaansa, ettei heti pienestäkin virheestä aleta lahtaamaan kuin suurinta rikollista.

Peli on noin muuten kyllä todella hyvin onnistunut. Pienet tekniset ärsyttävyydet vain vaivaavat edelleen. Peli nytkähtelee omituisesti satunnaisesti ja äänet pätkivät toisinaan. Tämän olen huomannut myös muilla, kun JuuTuubista on videota tullut katseltua.

Kaipaisin myös sitä, että planeetoille voisi laskeutua ja avaruusaluksesta pääsisi ulos käppäilemään avaruusasemille.

Ensi viikolla tulee viimeinkin itsekin tuo hommattua. Vähän ristiriitaista mielipidettä kuullut, mutta täytyy avoimin mielin peliä ruveta pelaamaan.

Olisi ihan mukava kuulla juttuja myös muista avaruuspeleistä, kuten X Rebirth ja miksei vaikka SC dogfighting-moduulista.

”Hauska miettiä kuinka paljon oman pelinsä backereiden rahaa Chris Roberts kulutti saadakseen Eliteen omalla nimellään varustetun NPC:n :P”

Tai paljonko Braben kulutti backerrahaa Star Citizeniä backeroidessaan? Niin, muutaman kympin verran, eiköhän molemmilta löydy sen verran käshiä lompakosta :)
-jok

@7. Oma nimi pelin tietokantaan oli 40£, joten ei nyt aivan kauhiast mennyt SC:n kehityskustannuksista pois.

Hauska miettiä kuinka paljon oman pelinsä backereiden rahaa Chris Roberts kulutti saadakseen Eliteen omalla nimellään varustetun NPC:n :P

Pevri,
Ennakkomanuaali löytyi foorumilta jo ennen julkaisua, betan aikoihin, mutta aika lailla opettelemista tuossa todella on. Toisaalta, se tutkimisen ja ahaa-elämysten taika jotenkin on myös nyt osa pelin viehätystä.
Luultavasti ohjeistukset kehittyvät ajan mittaan kun ehtivät niitä viilaamaan.
-jok

Ja lisäisin vielä, että hyvä manuaali ja ensyklopedia olisi nykyaikana tosi hyvä sisällyttää peliin itseensä, tietysti asianmukaisesti toteutettuna (että niiden lukeminen on helppoa pelin kuluessa).

Juu, kyllähän tämä hieno on, itse olen KS backeri, ja pelaillut gammasta lähtien, ja alkuperäistä pelasin ZX Spectrumilla teininä kovasti. Mutta ihmettelen todella suuresti tämän pelin huonoa dokumentointia, nimittäin esim. manuaali julkaistiin vasta viikko pelin julkaisun jälkeen, ja edelleenkin siinä ei selitetä tarpeeksi kaikkia ominaisuuksia. Ja toisekseen, jonkunlainen ensyklopedia olisi pirun kovasti tarpeen tällaisessa pelissä, että taustatarinat ja erinäiset teknologiat ym. tulisivat selväksi.

Turhan vaikea vain vaikka 1kk sitten ostin. Pari tuntia pelannut ja kontrollit silti ihan hukassa. Täytyy painella kaikkia joka kerta ja katsoa mitä tapahtuu.

Jep! Hieno on, vaikka lisämatskua tekevät jatkossa vielä lisääkin!

Muropaketin uusimmat