UUSIMMAT

ENCE eSports haastaa vanhat tavat uusilla käytännöillä

15.04.2013 15:30 | Jukka O. Kauppinen

Elektroninen urheilu, eSports, on ollut vahvassa nousussa viime vuodet.  Myös suomalaiset pelaajat ovat napanneet osansa menestyksestä. Valitettavasti tämä on aina tapahtunut ulkomaalaisten pelaajaorganisaatioiden alla. Nyt Suomeen on perustettu ammattimaiseen toimintaan tähtäävä ENCE eSports.

ENCE eSports:n taustalla vaikuttavat elektronisesta urheilusta tuttu kolmikko: Petri ”Procyon” Hämälä, Teemu ”wabbit” Hiilinen ja Toni ”Chibulis” Jarkima.

Hämälä on tullut tunnetuksi Peliliigan kautta, joka järjesti ensimmäiset suuret kansainväliset turnaukset Suomessa. Peliliigan kautta on jaettu satojen tuhansien eurojen edestä palkintoja eri turnauksissa. Suomen elektronisen urheilun liitossa vaikuttanut ja selostajana tunnetuksi tullut Teemu ”wabbit” Hiilinen on suomalaisen elektronisen urheilun pioneereja. Nyt Hiilinen pyrkii tuomaan oman osaamisensa ja tunnettavuutensa organisaation käyttöön. Jarkima toimi aikaisemmin eXelon Gamingin managerina, joka oli aikoinaan Suomen suurin organisaatio. Jarkimalla on kolmikosta eniten kokemusta pelaajaorganisaation vetämisestä.

ENCE eSports pyrkii toiminnallaan ammattimaistamaan myös suomalaista elektronisen urheilun kulttuuria. Organisaatio on jo ottanut toimintaansa mukaan Suomen tunnetuimman StarCraft 2 -pelaajan Samuli ”elfi-” Sihvosen sekä yhden lupaavimmista Counter-Strike: Global Offensive -joukkueista – Too Much VIdeo Games. Organisaatio pyrkii haastamaan uudenlaisilla keinoilla ulkomailla toimivat isoimmat pelaajaorganisaatiot.

Organisaatiota esitellään kahdella esittelyvideolla:

Joukkuetta tukevat maailman suurin pelaamiseen keskittyvien tietokonetarvikkeiden myyjä SteelSeries sekä Suomen suurimpiin tietokonekauppoihin kuuluva Jimm’s.

Lisätietoja: www.ence.fi

Lisää aiheesta

DH Open Tukholman pelaajalista koostuu suomalaisista ja maailman huipuista

Suomen eSport-skene suorittaa puhdistumisriittejä myrskyn keskellä

Viikonloppuna pelattiin kaikkien aikojen viimeinen CoD2-ammattilaisturnaus

Zowie Dota 2 Finnish Challenge pistää Dota 2 –pelaajat tositoimiin

Keskustelu

Hienoa toimintaa ja hattu pois päästä ENCE:lle!

Vaikka vanhana ihmisenä en kerkeä pelata mitään pelejä kilpailu-henkisesti, tulee seurattua varsinkin SC2-turnauksia/sarjoja kohtalaisen usein. Joten toivotaan elfi-lle menestystä WCS:n karsintaan!

Laitan toki ENCE:n paidan tilaukseen, kunhan niitä saa – mielellään sitä vähän tukee. :)

Ja toivoisin, että myös eDome tekisi eSports-juttuja hiukan useammin. Isomalle yleisölle asia on kuitenkin vielä hiukan tuntematon, joten siinä olisi muutaman ”täsmäisku”-artikkelin paikka :)

Muropaketin uusimmat