UUSIMMAT

Ensituntumat MultiVersus matkii Super Smash Brosia, mutta on peli ainakin alussa hauskaa mättöä

19.05.2022 19:00 Tuukka Hämäläinen

Warner Brosin vastaus Super Smash Bros. -hittipelille on ihan viihdyttävää turpajuhlaa, mutta vain aika näyttää, tuleeko siitä esikuvansa mukaista menestystä. 

MultiVersus ei ole peli, josta olisi suurta meteliä pidetty, mutta siitä voi vielä tulla hyvinkin suosittu. Warner Brosin julkaisema ja Player First Gamesin kehittämä peli kulkee niin suoraan Nintendon supersuositun Super Smash Bros. -sarjan jalanjäljissä, ettei sitä edes yritetä piilotella.

MultiVersus on siis piirrostyylinen mättöpeli, jossa 2-4 pelaajaa ottaa mittaa toisistaan 2D-maailmoissa, hahmogalleria on värikäs ja taistelu humoristista. Veri ei siis lennä, mutta röyhtäyksillä voi tehdä vahinkoa.

Pääsimme testaamaan ennakkoon peliä, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna useille alustoille. Ensivaikutelman perusteella luvassa onkin ihan viihdyttävä tapaus, mutta vielä on vaikea sanoa, onko siinä kylliksi syvyyttä omistautuneille pelaajille.

Warnerin mättöpelin vahvuudeksi on selvästi tarkoitettu hahmogalleria. Jo ennakkoon pelissä on hahmoja hyvin erilaisista taustoista: on Warnerin piirroshahmoja, DC:n supersankareita ja jopa Game of Thronesin sankaritar Arya Stark. Hahmoja ei tosin ole kovin montaa, vain 15 tässä kohtaa, mutta lisää on tiettävästi luvassa vielä ennen pelin julkaisua.

MultiVersuksen pelaaminen on pohjimmiltaan yksinkertaista ja perusteet oppii hetkessä. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa vastustajille ja singota heidät lopulta ulos rajalliselta pelialueelta. Pelimoodeja on muutama, joista 1v1-tappelu on lähinnä tylsää, ja peli on parhaimmillaan 2v2-tiimimuodossa tai neljän pelaajan kaikki vastaan kaikki -turpajuhlassa.

Kaikilla hahmoilla on vähän oma tyylinsä ja omat erikoisliikkeensä, ja jo kättelyssä tuntuu erilaiselta pelata vaikkapa Scooby-Doo -piirretyn Shaggylla tai Tasmanian tuholaisella. Osa hahmoista on alkuun lukittu, mutta pelissä ansaitsee hyvin nopeasti valuuttaa puuttuvien hahmojen avaamiseen. Pelaamalla saa avattua myös uusia Perk-kykyjä kullekin hahmolle, sekä tietysti erilaisia asuja.

Hahmogalleria on huvittava tahallisesti ja tahattomasti. Monet hahmot ovat sinänsä hassuja, mutta parasta huumoria on se, kun pääsee vaikka Shaggylla tai Väiski Vemmelsäärellä hakkaamaan Teräsmiehen nurin. Siinä ei Kryptonin sankarin supervoimat paljon auta kun Shaggy heittää voileivällä naamaan!

Tosin osa hahmoista alkaa myös ärsyttää aika nopeasti. Jostain syystä joka toinen pelaaja testissä halusi pelata Harley Quinnilla, jonka laimeat sutkautukset käyvät äkkiä vanhaksi.

MultiVersus tuntuu heti kättelyssä peliltä, johon on helppo hypätä pelaamaan muutama kierros rentoa mättöä. Se ei tunnu kovin taktiselta peliltä, vaan yllättävän pitkälle pääsee jo hakkaamalla painikkeita ja vääntämällä tattia sopivaan suuntaan.

Pelistä saa siis helposti otteen, mutta onko siinä riittävästi syvyyttä?

Parin tunnin perusteella on vaikea sanoa, riittääkö ilmaispeliksi kaavaillussa piirrostappelussa lopulta tarpeeksi tekemistä intohimoisille pelaajille.

Plussaa MultiVersus saa ehdottomasti toimivuudesta, sillä jo ennakkoon testattuna mättöpeli pyörii jouhevasti, jopa vähän kevyemmällä raudalla pelatessa. Vastapainona peli ei sitten näytä mitenkään erityisen kauniilta, ja grafiikat ovat pikemminkin simppelin toimivat kuin millään tapaa vaikuttavat.

Ensituntuma on joka tapauksessa positiivinen. MultiVersus tarjoilee ihan hauskaa mäiskettä, josta voisi tulla Super Smash Brosin korvaaja kaikille muille kuin Nintendon alustoille.

MultiVersus ilmestyy myöhemmin tänä vuonna PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle. Pelin avoin beta-testi on luvassa heinäkuussa.