Uusimmat

Epic pisti uuden studionsa heti lihoiksi

10.02.2013 12:00 Juho Anttila

Kingdoms of Amular: Reckoningin tarina on sangen surullinen. Isolla tohinalla ja resursseilla kasatusta pelistä tuli varsin lupaava, mutta taloudelliset sotkut ja odotuksia huonommat myynnit vetivät kehittäjästudio Big Huge Gamesin nurin. Apuun kiisi Epic Games, joka perusti Big Huge Gamesin raunioille uuden studion, mutta nyt tämäkin suunnitelma on epäonnistunut.

Impossible Studios -nimeä kantavan uuden studion oli tarkoitus kehittää Infinity Blade Dungeons -nimistä iOS-peliä. Homma ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan halutulla tavalla. Ensimmäinen oire ongelmista oli pelin julkaisun lykkääntyminen alkuperäisestä tavoiteaikataulustaan, eikä teosta vieläkään löydy App Storesta.

Yrityksen perustaja Tim Sweeney kommentoi jo tuolloin, että yhteistyö ei ota sujuakseen ja että pelin kehitys on keskeytetty siksi aikaa, kun Epic pohtii, miten projektin kanssa edetään. Nyt päätöksiä on tehty, eivätkä ne valitettavasti ole edullisia Impossible Studiosin kannalta.

Epic päätyi nimittäin lopulta sulkemaan uuden studion vain kuuden kuukauden toiminnan jälkeen. Reiluuden nimissä firma ei kuitenkaan jätä työntekijöitä tyhjän päälle, vaan kaikki työntekijät saavat kolmen kuukauden irtisanomiskorvauksen. Halutessaan Impossible Studiosin työntekijät voivat myös perustaa uuden yrityksen käyttäen samaa nimeä ja logoa.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

38 Studios konkurssissa

Epic perusti Big Huge Gamesin raunioista uuden pelistudion

Huhu: poliittinen peli koitui Amalur-studioiden kohtaloksi?

Muropaketin uusimmat