EU tahtoo samat hinnat digikauppoihin läpi Euroopan

31.03.2015 12:00 | Juho Anttila

Digikauppa kautta maailman ja myös Euroopan sisällä on melkoinen viidakko. Myyjät väsäävät kauppoihinsa maakohtaisia portaaleja, joissa vaihtuu usein kielen lisäksi myös niin valikoima kuin hinnoittelukin. Harmillisen usein tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Suomesta ei pääse käsiksi kaikkeen haluamaansa sisältöön, ainakaan samalla hinnalla kuin jossain muualla.

EU:ssa ollaan kuitenkin sitä mieltä, että tällainen peli ei vetele. Euroopan komissio tahtookin säätää digikaupalle sellaiset säännöt, joiden puitteissa kaikki eurooppalaiset ovat digikaupan ja tarjonnan suhteen samalla viivalla. Komission linjauksen mukaan vapaan liikkuvuuden on syytä ulottua myös tietoverkon puolelle.

Linjauksessa voidaan nähdä sekä uhkia että mahdollisuuksia. Jälkimmäiseen joukkoon voidaan laskea muun muassa kaikkien tuotteiden saatavuus myös Suomessa kilpailukykyiseen hintaan. Uhkapuolella kummittelee puolestaan esimerkiksi Saksan tiukahkot sensuurisäännökset. Homma menee kieltämättä pahasti reisille, jos jatkossa digikaupoissa myytävä sisältö määräytyykin sen alimman nimittäjän sanelun mukaan.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

EU linjasi ilmaispelisääntöjä – Applea ei kiinnosta

EU tutkii mikromaksupelien moraalittomuutta

EU-tuomioistuin: käytetyt pelit ovat ok, digitaalisiakin ostoksia voitava jälleenmyydä