Fail: Nintendo halusi tehdä Harry Potterista mangaa

09.02.2015 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Harry Potter –kirjojen noustua menestykseen JK Rowling kauppasi teostensa pelioikeuksia kiinnostuneille pelialavaikuttajille. Pelien lisenssi päätyi lopulta Warner Brosin haltuun, mutta lisenssistä kisasi myös Nintendo. Ja oikein tosissaan.

Nintendon jenkkiläinen NST-studio saikin 90-luvun lopulla pikaisen tehtävän: keskittäkää kaikki voimavarat Harry Potter –pelien konseptien suunnitteluun. NST jäädytti työstämänsä pelit Ridge Racer 64, Bionic Commando ja Crystalis myyntikonseptien valmisteluna ajaksi, ja alustavasti tilanne näyttikin hyvältä.

Mutta Nintendo putosi kelkasta, kun firman japanilaiset pomot vaativat muutoksia pelien graafiseen tyyliin. Japanipomot näet halusivat mangapelejä.

”Minun täytyi piirtää kaikki konseptini uusiksi japanilaistyylisiksi. Meillä oli siitä iso riita, mutta ei auttanut, pomot eivät muuttaneet mieltään”, muistelee konseptipakettia valmistellut Nintendon taiteilija.

Vähemmän yllättäen peribrittiläisten teoksen väkisinrunttaaminen japanilaishenkiseksi ei lyönyt läpi JK Rowlingin selatessa eri pelitalojen ehdottamia konsepteja.

Warner Bros. löi kilpailussa Nintendon lisäksi myös Disneyn ja Universalin. Warner kuitenkin jätti varsinaisen pelinteon ja pelien julkaisun Electronic Artsin huoleksi.

Lähde: Nintendo’s Harry Potter [Pitch / Cancelled – N64, GBA, GameCube]

Keskustelu

Ja lopulta julkaistut pelit eivät olleet missään määrin fail? Tuskinpa Nintendo paljoa paskempaa olisi saanut julkaistua, vaikka tyyli olisikin vedetty riisikansalle sopivaksi.

Muropaketin uusimmat