Fallout 76 rankaisee muiden hauskanpidon pilaajia

24.06.2018 19:54 | Muropaketin toimitus

Bethesdan varajohtaja on kertonut haastattelussa, kuinka nettimoninpeli Fallout 76 tulee estämään trollaamista.

Bethesda Softworksin varajohtaja Pete Hines on kertonut YouTube-kanava FZ.se -haastattelussa mitä kaikkea Fallout 76:lta oikein voi odottaa.

Hänen mukaansa pelaajat voivat pelata mitä tahansa Fallout-pelin maailmassa eläviä hahmoja, kuten esimerkiksi raider-ryöstelijöitä, jotka hyökkäävät käytännössä kaikkien kimppuun saadakseen näiden omaisuuden itselleen.

“Totuus on, että haluamme peliin ihmisiä jotka pelaavat sitä raiders-hahmoina, aivan kuten haluamme ihmisten pelaavan siirtokuntien rakentajia. Lisäksi muita hahmoja voivat olla esimerkiksi joutomaita kiertäviä vaeltelijat. Haluamme peliin aivan kaikenlaisia hahmoja”, Hines kertoo.

Lisäksi Hinesin mielestä pelissä tulee olevan jonkinlainen tasapaino sen suhteen, kuinka ihmiset voivat pelata haluamiaan rooleja ilman, että toiset tulevat pilaamaan hauskanpitoa.

“Ihmiset ovat kyselleet minulta, että mitä tapahtuu, jos olen kulkemassa pelimaailmassa ja kimppuuni hyökkää neljä muuta pelaajaa. No, mitä tapahtuu Fallout 4:ssä, kun kimppuun käy vaikkapa 10 raider-hahmoa? Sellaista yksinkertaisesti vain sattuu Falloutin maailmassa, ja on aivan normaalia menettää henkensä tällaisessa tilanteessa”, Bethesdan pomo sanoo.

Hinesin mukaan uudessa Falloutissa tulee olla jonkinlainen rankaisujärjestelmä estämään väärinkäytöksiä. Sen tarkoituksena on pitää pelaaminen hauskana kaikille.

Fallout 76 ei tule olemaan PVP-peli, jossa kaikki voivat taistella keskenään, vaan taistelujärjestelmä tulee pohjautumaan haasteisiin.

Taistelun hävinnyt osapuoli voi halutessaan haastaa voittajan uudelleen pientä palkintoa vastaan, mutta vain jos kummatkin näin haluavat tehdä.

Fallout 76 julkaistaan marraskuun 14. päivä pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.