Flame in the Floodin armoton selviytymistaistelu sopii vain vannoutuneimmille roguelikefaneille

18.03.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela sukelsin syvälle. Väkisinkin, kun lautta hajosi alta! Eikä seikkailu villillä, vaarallisella joella mennyt muutenkaan oikein putkeen.

Oppimiskäyrä on jyrkkä, sillä varsinkin alussa kuolo korjaa jatkuvasti. Ruudun alalaidassa näkyviä uni-, jano-, nälkä- ja lämpömittareita on vahdittava koko ajan, sillä niiden tyhjentyessä viikate heilahtaa. Petojen hyökkäykset saattavat jättää jälkeensä märkiviä haavoja, jotka ilman hoitamista saavat lusikan lentämään nurkkaan ennen pitkää. Kusiaisten pistokset aiheuttavat tulehduksia – ei kivaa. Sade kastelee ja kylmettää – vähemmän hauskaa. Jos lautta osuu liian monta kertaa karikkoihin, se uppoaa ja hukuttaa pelihahmon – hyvästi, julma maailma. Niin, melkein kaikki elementit ovat pelaajaa vastaan, eikä kädestä pidetä.

Kun mullan alle sitten ensimmäistä kertaa joutuu, saa huomata, että peli alkaa joko alusta tai edellisestä automaattitallennuspisteestä, joita tulee vastaan aika harvoin. Etenkin alussa kuolemat turhauttavat, sillä varautuminen kaikkiin henkipoloa uhkaaviin vaaratekijöihin tuntuu usein jopa mahdottomalta. Petoja juostaan karkuun kusi sukassa staminamittarin ehtyessä ja ympäristöstä löydettävät materiaalit vaihtelevat sattumanvaraisesti, joten pahimmassa tapauksessa kuolemaa ei vain pysty millään välttämään, ei, vaikka päällään seisoisi.

Lue koko arvostelu: The Flame in the Flood – armoton selviytymisretki villillä joella (Mac, PC, Xbox One)

Flame in the Flood

Lisää aiheesta

Death Skid Marks (PC)

Dungeon of the Endless (PC)

Galak-Z: The Dimensional (PS4)

Rimworld-ennakko (Linux, Mac, PC)

Sproggiwood (Android, iOS, Mac, PC)

Sproggiwood sekoittaa kalevalaista mytologiaa roguelike-seikkailuun