Forza ajaa rallia – arvostelussa Rally Expansion Pack

07.01.2013 21:01 | Jukka O. Kauppinen

Forza Horizon on lysti peli – mutta miten käy kun se suuntaa rallipoluille? Juho Anttila ottaa selvää.

Etukäteen eniten epäilyttänyt kysymys kuuluu: miten Forzan asfalttiteitä varten hiottu ajomalli sopii soralle. Löytyyhän hiekkateitä toki jo Forza Horizonin pääpelistä, mutta ralli on aivan omanlaisensa peto.

Vastaus käy ilmeiseksi hyvin nopeasti. Ajaminen on yhä juuri niin nautinnollista kuin Forza parhaimmillaan voi olla. Toisin kuin esimerkiksi sangen liukkaan WRC 3 FIA World Rally Championshipin ajomalli, Rally Expansion ei tunnu märän saippuan päällä luistelemiselta.

Ajomalli on tukeva ja auto pysyy hyvin lapasessa pienen harjoittelun jälkeen. Ne, joiden mielestä ajomallin realistisuutta mitataan sillä, kuinka hankalaa ajaminen on pettyvät tähän. Nämä tosin tuskin fanittivat emopelinkään ajotuntumaa. Ajomallin tukevuudesta huolimatta realismin illuusio säilyy ja erilaiset alustat pakottavat muokkaamaan ajotyyliä aina tilanteen mukaan.

Kisaa käydään tekoälykuskien väliaikoja vastaan. Vaikeimmilla tasoilla haaste saattaa aluksi tuntua varsin tiukalta. Apu löytyy tutusta rivals-haastepelitilasta, jota voi ajaa millä tahansa uusista erikoiskokeista. Paitsi että yhä haastavammaksi käyvä kisaaminen muiden kuskien haamuaikoja vastaan on hauskaa jo sellaisenaan, on se myös mitä parhain keino upottaa erikoiskokeen hienoudet selkärankaan.

Lue koko arvostelu: Forza Horizon Rally Expansion Pack DLC (Xbox 360)

Lisää aiheesta

Forza Horizon (Xbox 360)

Mulkaisu: Forza Horizon