Gearboxin peliveto: Borderlands 2 käyttää Steamworksia

01.03.2012 10:00 Miikka Lehtonen

Borderlands oli mitä mainioin peli, mutta varsinkaan julkaisuversiona sen PC-käännös ei niinkään. Vaikka Borderlandsia myytiin Steamin kautta, mitään Valven palvelun ominaisuuksia ei hyödynnetty. Läksyt on nyt opittu ja kakkososa sisältää täyden Steamworks-tuen.

Borderlandsin PC-versio keräsi pelaajiltaan vihaista palautetta löperön PC-käännöksensä johdosta. Moninpeli oli jätetty GameSpy-alustan varaan ja toimi pääsääntöisesti joko surkeasti tai ei lainkaan. Steam-myynnistä huolimatta peli ei tukenut muutenkaan mitään Valven Steamworks-paketin ominaisuuksista, vaikka tarjolla olisi ollut ties mitä herkkuja. Gearboxin kunniaksi on todettava, että tiimi palasi pari vuotta myöhemmin päivittämään peliinsä Steam-saavutuksia ja muita mukavuuksia, mutta moninpeli ei taida toimia hyvin vielä tänä päivänäkään. Aika iso miinus pelille, joka on parhaimmillaan juuri co-opina.

Kakkososassa moista perseilyä ei tarvitse enää katsella, sillä ostipa pelinsä mistä osti, Borderlands 2 on täysi Steamworks-peli. Niinpä saavutukset, Steamin kautta hoidettu matchmaking, cloud-talletukset ja kaikki muut Steamworks-mukavuudet ovat saatavilla heti pelin aktivoinnista lähtien.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Alan Wake’s American Nightmare (Xbox 360)

Book of Unwritten Tales (PC)

Jagged Alliance: Back in Action (PC)