UUSIMMAT

GoldenEyestä tehtiin versio myös Xbox 360:lle ja nyt se nähdään ensi kertaa

24.08.2016 18:30 | Miikka Lehtonen

GoldenEye on brittiläisen Raren rakastetuimpia pelejä ja siitä on toivottu uusintaversiota jo usean vuoden ajan. Lisenssisotkuista johtuen sellaista ei ole nähty, mutta tämä ei tarkoita, etteikö sitä olisi tehty. GoldenEyestä tehtiin myös Xbox 360 -versio, ja tässä se on ensi kertaa.

Nintendo 64:lle julkaistu GoldenEye oli aikanaan erinomainen räiskintäpeli, joka viehätti monia Nintendo 64 -omistajia erityisesti mainion moninpelinsä voimin. Kun Rare ryhtyi puskemaan pelejään ulos uusille alustoille, moni toivoi myös GoldenEyen saavan uusintajulkaisun. Kun sitä ei löytynyt Rare Replay -kokoelmastakaan, pettymys oli kova. Kyseessä ei kuitenkaan ole Raren halu haistatella pelaajille, vaan aika eeppinen lisenssisäätö. GoldenEye oli aikanaan Nintendon julkaisema peli, joten he eivät lähtökohtaisesti olisi varmastikaan kovin innoissaan pelin julkaisusta vaikka Xboxille.

Tästä huolimatta GoldenEyestä tehtiin kuitenkin Xbox 360 -versio, joka on nyt päätynyt hämärien teiden kautta RareThief-nimisen netti-ihmisen haltuun. Prototyyppi pistettiin pyörimään ja sen pelaamista kuvattiin. Tulokset näette alta. Hieman karultahan se näyttää, mutta selvästi paremmalta kuin Nintendo 64 -versio. Tämän voi jokainen todeta pelistä löytyvän ”old graphics” -vaihtoehdon avulla. Mukana on myös raremaista huumoria, kun esimerkiksi pelin alussa nähtävä Nintendon logo on korvattu James Bond -viittauksella.

Muropaketin uusimmat