UUSIMMAT

GTA V edistynyt merkittävästi

02.08.2012 11:00 | Juho Anttila

GTA 5 Helikopteri

Grand Theft Auto -pelisarja on julkaisijansa Take-Two:n menestynein tuote ja samalla yrityksen elinehto. Näkyyhän se tämän vuoden tuloksistakin. Vuosi ilman GTA-julkaisua oirehtii suoraan julkaisijan tuloksen putoamisena pahasti pakkasen puolelle.

Moni odottikin yrityksen kertovan uusia tietoja sarjan seuraavasta osasta viimeisimmän vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä. Harmi kyllä salaisuuksien arkkua ei juuri raotettu. Grand Theft Auto V:n kehitystyö on kuulemma yhä täydessä vauhdissa ja kehitys etenee merkittävää tahtia. Siihen tietoon on tyytyminen.

Edes pelin julkaisupäivästä ei suostuttu tarjoamaan tarkempia vihjeitä. Alkusyksyn lähestyessä on kuitenkin entistä varmempaa, ettei uutta GTA:ta tulla näkemään tämän vuoden puolella. GTA:n kokoisen julkaisun markkinointikampanja vie aikaa ja resursseja, eikä työ tällä saralla ole päässyt vielä kunnolla edes alkamaan. Toki nokkelimmat päättelivät pelin lipsahtavan ensi vuodelle jo aiemmin julkaistuista tulostiedotteista.

Pelin kehittäjä Rockstar Games on sentään kommentoinut teosta ympäröivää salaisuuksien verhoa. Rockstarin mukaan kyse on asiakaspalvelusta. Yritys tahtoo varmistaa, että kaikki julkaistu tieto on sataprosenttisen paikkansapitävää. Lisäksi tekijät eivät halua paljastaa pelin lukuisia salaisuuksia etukäteen. Ihan hyvä periaate, mutta voisi siitä uudesta GTA:sta jotain jo paljastaa. Edes julkaisupäivän.

Lähde: GameZonen uutinen aiheesta

Lisää aiheesta

Rockstar North ei tee GTA V:tä yksin

Take Two:n ennuste paljasti: GTA V ensi vuonna

Vuosi ilman GTA:ta – nyt kyntää Take-Two

Lue myös

The Secret World (PC)

7 Wonders (lautapeli)

Resident Evil 6 lainaa sivun Dark Soulsin pelikirjasta

Tappaako seuraava konsolisukupolvi AAA-pelit

Keskustelu

Ehkä tällä julkaisupäivän pimittämisellä haluttiin estää samanlainen myöhästyminen kuin GTA IV:n kanssa oli. Ehkä koko pelille ei ole edes annettu vielä minkäänlaista julkaisupäivää kenenkään puolesta, se on valmis sitten kun se on valmis.

En sitten tiedä, kumpi on muiden mielestä parempi; se, että julkaisupäivää ei anneta, vai se, että julkaisupäivä annetaan, mutta se siirtyykin 5 kertaa eteenpäin ja loppujen lopuksi koko peli onkin 9 kuukautta myöhässä, omasta mielestä se ensimmäinen vaihtoehto on kuitenkin pidemmän päälle parempi, ei sen takia, että jälkimmäisen kanssa joutuisi pettymään vaan sen takia, että mahdollisen kiireen takia takia pelistä löytyy varmasti paljon bugeja. Jos ei anneta tarkkaa aikarajaa, niin voidaan helposti käyttää se aika deadlinestä huolehtimisen sijaan pelin parantamiseen.

Jos jotain voisi julkistaa, niin uuden trailerin tai vaihtoehtoisesti reippaasti kuvia.

Mitähän tämäkin tuo uutta tulessaan? Lisää bugista ja huonosti optimoitua paskaa puuceille? Kenties tällä kertaa sitä karsea blurria ei edes saa pois.

Eikö se ole vain hyvä, että GTA:n kaltainen kulttiteos hiotaan rauhassa valmiiksi, eikä julkaista keskeneräisenä tyyliin putkijuoksut. Hyvää kannattaa odottaa.

Eipä sillä ole juuri mitään merkitystä kuinka paljon ja mitä pelistä kerrotaan. Se on GTA eli ”it prints money”.

Mitä väliä sillä on milloin se julkaisupäivä julkistetaan? Se julkaistaan silloin kun julkaistaan eikä se siitä muuksi muutu vaikka julkaisupäivää ei olekaan julkaistu. Ihmeen kärsimätöntä porukkaa nää domelaiset. :)

Muropaketin uusimmat