Gunshine on ilmainen ja kotimainen MMO

16.02.2011 13:58 Miikka Lehtonen

Pidätkö massiivimoninpeleistä? Pidätkö kotimaisista asioista? Etkö halua maksaa kummastakaan? Siinä tapauksessa minulla on sinulle hyviä uutisia, sillä suomalaisen Supercellin työstämä Gunshine-massiivimoninpeli yhdistää kotimaisuuden massiivimoninpelaamiseen — ja ilmaiseksi!

Sarjassamme ”tarina, jonka päällä olemme istuneet jo hetken”, Domen pelitoimitus on seurannut jo jonkin aikaa helsinkiläisen Supercellin puuhailuja firman valmistautuessa julkistamaan Gunshinen, ilmaispelattavan selain-MMO:nsa. Nyt kun vaitiolovelvollisuuden kahleet ovat historiaa ja voimme puhua pelistä, niin puhutaan sitten!

Kuten nokkelimmat ehkä jo havaitsivat, Gunshine on kotimainen ilmais-MMO, joka toimii selaimessa. Synkässä tulevaisuudessa käydään taas kerran sotaa megayhtiöiden ja vastarintasissien välillä ja vain sinä — yhdessä muutaman tuhannen muun valitun kanssa — voit muuttaa maailman kohtaloa.

 

Parhaillaan suljetussa betassa pyörivä Gunshine vaikuttaa hauskalta peliltä, jolla on muutama kova valtti: koska se on selainpeli, se toimii millä tahansa koneella, jossa Flash pyörähtää. On lisäksi hyvä huomata, että tiimi on lähtenyt kehittämään peliään free to play -pohjalta, sillä massiivimoninpelien markkinat ovat kauniisti sanoen ruuhkaiset. Ominaisuuksien puutteeseen Gunshine ei myöskään kaadu, sillä kunnon loottihuoraus ja instanssit löytyvät pelistä.

Ei sinänsä ihme, että speksit ja idea ovat kohdallaan, sillä Supercell tekee peliään vakaumuksella ja hyvällä tiimillä, josta löytyy muun muassa entisiä Remedyn, Digital Chocolaten ja Sulakkeen duunareita, sekä kovan luokan taustarahoittajia.

Tulemme palaamaan pelin pariin vielä myöhemmin ja mikäli haluaisit itse kokeilla suljetussa betassa olevaa Gunshineä, kannattaa pitää korvat kuulolla. Meillä voi olla asian tiimoilta kiinnostavia uutisia jo lähiaikoina.

Linkki: Gunshine

Lue myös

Yksinäisen ystävänpäivän muistoksi: historiallista skeidaa

Hypejuna puksuttaa: ”vuoden pelitraileri” levitykseen tänään

Aiotko ostaa PlayStation-puhelimen? Osta sitten pelisikin toiseen kertaan!

Real sulkee suomalaisen Mr. Goodliving -pelikehittäjän – potkut 44:lle