Uusimmat

Hakkerit korkkasivat Codemastersin

13.06.2011 10:50 Juho Anttila

Monen monta tietoturvamokaa tehnyt Sony on ollut viime viikkoina krakkereiden suosituin kohde, jonka palvelimille murtautumisesta on tullut melkein kansanhuvia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pelimaailman muut toimijat olisivat sillä välin olleet turvassa pahantekijöiltä. Nyt korkkaustoimenpiteen kohteeksi on joutunut Codemasters.

Yrityksen tietoturvasta vastanneet tahot huomasivat perjantaina 3. kesäkuuta jonkun päässeen luvattomasti käsiksi Codemasters.com-verkkosivuston sisältöön. Kyseinen sivusto otettiin välittömästi irti verkosta ja syntyneet vauriot tutkittiin. Jälki näyttää olleen ikävää.

Krakkereiden purkinavaaja kampesi kannen pois itse verkkosivun lisäksi DiRT 3 VIP -koodisivustolta, Codemastersin verkkokaupalta ja Codemastersin CodeM -tietokannasta. Kaksi viimeksi mainittua sisälsivät myös asiakastietoja, joihin pahantekijät pääsivät ilmeisesti käsiksi.

Verkkokaupan kautta haaviin tarttui asiakkaiden nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita, kaikeksi onneksi salattuja salasanoja ja tilaushistoria. Luottokorttitietoja palvelimelta sen sijaan ei löytynyt. CodeM-tietokanta puolestaan sisälsi sivuston käyttäjien käyttäjänimet, sähköpostiosoitteet, syntymäajan, yhtä lailla salatut salasanat , IP-osoitteet, Xbox Live -käyttäjänimet sekä paljon muuta mukavaa.

Codemasters ei ole kyennyt varmistamaan sitä, ladattiinko näitä tietoja murron yhteydessä. Koska palvelimelle kuitenkin päästiin sisään, on syytä olettaa, että myös asiakastietoja on varastettu. Tällä hetkellä Codemasters.com-osoite ohjataan yrityksen Facebook-sivulle. Uusi kotisivu valmistuu myöhemmin tänä vuonna.

Kuten tällaisissa tapauksissa yleensäkin, käyttäjiä neuvotaan vaihtamaan kaikki muissa Codemastersin palveluissa käyttämänsä salasanat. Jos samoja tunnuksia käytetään myös muissa verkkopalveluissa, kannattaa nekin vaihtaa varmuuden vuoksi. Codemasters pahoittelee tapahtunutta ja lupaa tehdä kaikkensa syyllisten kiinni saamiseksi. Todennäköistä on kuitenkin se, etteivät krakkerit jää tekosistaan kiinni tälläkään kertaa.

Lisätietoja: www.codemasters.com

Lisää aiheesta

Sony Pictures hakkeroitiin totaalisesti – ja PSN:stä löytyi uusi aukko

Lue myös

E3 2011 – uutiskoosteet (osa 4)

inFamous 2 (PS3)

Thor: God of Thunder (PS3, Xbox 360)

Voita uskomaton Duke Nukem Forever -paketti

Muropaketin uusimmat