Haluatko pelata? Ubisoftin uusi henkilökohtainen peliavustaja auttaa löytämään pelit

25.01.2018 12:47 | Muropaketin toimitus

Ubisoft on esitellyt kännykkään ladattavan henkilökohtaisen peliavustajan, jonka luvataan parantavan pelikokemusta. Se tarkkailee pelaajien käyttäytymistä Ubisoft Club -palvelussa ja tarjoaa sen pohjalta erilaisia vinkkejä. Lisäksi peliavustajan kanssa voi jutella esimerkiksi Assassin’s Creedistä.

Ranskalainen pelejä kehittävä ja julkaiseva Ubisoft on ilmoittanut luoneensa kännykkään ladattavan henkilökohtaisen peliavustajan, Samin. Se tarkastelee pelaajan Ubisoft Club -profiilia, pelikirjastoa, kavereita, yhteisöä sekä Ubisoftin palveluja, joiden perusteella se tarjoaa henkilökohtaiseksi räätälöityjä pelivinkkejä ja muuta tietoa.

Ubisoft hehkuttaa Samia kertomalla, että se on osa yrityksen innovatiivista kehitystyötä, jonka päämääränä on tuoda pelaajille erilaisia uusia etuja. Sen kautta saa selville pelien julkaisupäiviä, katsoa pelitrailereita, löytää peleistä erilaisia piilotettuja yllätyksiä sekä jutella Samin kanssa vaikkapa parhaasta Assassin’s Creed -pelistä.

Vaikka Ubisoft mehustelee kovasti uuden applikaation hyödyistä, voi sen nähdä myös yrityksen tuotteiden markkinointivälineenä, joka tarkkailee pelaajan käyttäytymistä. Chatbot on varmasti viihdyttävä ainakin hetken aikaa, mutta sen ohella Sam ei vaikuttaisi tekevän mitään mitä Google ei tekisi.

Sam on parhaillaan avoimessa beta-vaiheessa, ja sen saa ilmaiseksi käyttöön Ubisoftin Club-applikaatiolla. Se löytyy Google Playsta sekä App Storesta.

Ubisoftin tiedotteen mukaan Sam on tarjolla englanniksi ainoastaan Kanadassa, tosin suunnitelmissa on laajentaa avointa betaa myös muille alueille lähiaikoina.