Uusimmat

Huhupartio: Vivendi tarjoaa Activision Blizzardia Microsoftille

12.07.2012 09:30 Miikka Lehtonen

Nytpä homma meneekin mielenkiintoiseksi. Uutisoimme jo aiemmin, että Vivendi oli tiettävästi hankkiutumassa eroon Activision Blizzardista. Ja normaalisti tähän se olisi sitten huhujen osalta jäänytkin, mutta nyt huhuilemassa on tavallista uskottavampi lähde, nimittäin uutistoimisto Reuters.

Reuters on naputellut suuren artikkelin siitä, miten Vivendi on todellakin hankkiutumassa eroon Activision Blizzardista. Ranskalainen mediajätti osti pelijulkaisijan vuonna 2007 ja on takonut sillä kivasti rahaa. Mutta nyt syitä myynnille on useita. Activisionin tulot ovat laskeneet, lähestyvä konsolisukupolven vaihdos tulee heiluttelemaan bisnestä urakalla sekä laskemaan hetkeksi tuottoja ja tietenkin myös muiden julkisten yritysten tavoin Vivendikään ei voi levätä paikallaan. Rahan täytyy tuottaa rahaa.

Siinä pikainen kertaus, nyt uutta. Reuters mainitsee ohimennen jutussaan kuulleensa ”pankkimaailman lähteiltä”, että Activision Blizzardia on tarjottu niiden perinteisten kiinalaisjättien ohella muun muassa Time Warnerille ja Microsoftille. Kumpikaan ei tietenkään kommentoinut asiaa millään tavalla.

Sepäs vasta mielenkiintoinen keissi olisikin, jos Microsoft ostaisi Activision Blizzardin. Tyytyisikö firma vain omistamaan pelijätin ja kuorimaan kermat päällä muikeiden tulojen muodossa? Vai tapahtuisiko megapommi ja kaiken maailman Call of Dutyt sun muut muuttuisivat Xbox- ja Windows-yksinoikeuksiksi? En ole Bob Microsoft joten paha sanoa. Mutta mielenkiintoinen diili se olisi joka tapauksessa.

Ja sitten fantasioimaan siihen saakka, että kiinalainen puhelinoperaattori ilmoittaa ostaneensa Activision Blizzardin.

Lähde: Reuters

Lisää aiheesta

Huhupartio: Vivendi myymässä Activision Blizzardia?

Vivendi harkitsee Activisionin myymistä

Lue myös

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki

Tässä se on, 3DS XL