UUSIMMAT

Huhut osoittautuivat höpöksi – Unity ei ole myynnissä

15.10.2014 10:00 | Juho Anttila

Pelikehittäjän työkalupakki, kirjastokokoelma ja muutenkin vallan mainio tuote, Unity, on erityisesti monen indiekehittäjän tuki ja turva. Laajan alustatuen ja monen monta hyvää työkalua tarjoava paketti löytyy todella usean pienen ja vähän isommankin pelin takaa. Pätevälle tuotteelle löytyisi varmasti suosiota muidenkin kuin sen käyttäjien keskuudesta.

Muutama päivä sitten verkossa levisikin huhuja, joiden mukaan Unityn omistajat olisivat aikeissa myydä alustansa kovaan hintaan. Huhujen mukaan potentiaalisten ostajien listalta löytyi sellaisia pikkufirmoja kuin esimerkiksi Google. Tämä oli omiaan huolestuttamaan pelinkehittäjät, jotka pelkäsivät hinnan pompsahtavan ja vapauden rajoittuvan isojen tekijöiden iskiessä näppinsä Unityyn.

Nyt yksi Unityn perustajajäsenistä, Joachim Ante on ampunut myyntihuhut alas toteamalla, ettei omistajilla ole minkäänlaisia suunnitelmia Unityn myymiseksi. Anten mukaan Unityn perustajien tarkoituksena on ollut aina luoda työkalupakki, joka on kaikkien saatavilla. Yrityskauppa ei tällaiseen kuvioon sovi, vaikka yhteistyökumppanit joskus nostavatkin aiheen esille.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Hyvä Suomi! Mainio Unity 3D sai vihdoin kunnon 2D-työkalut

Unity hylkää Flash-tuen

Unity kimppaan Sonyn kanssa