Uusimmat

Huijari teki valtavasti rahaa väärennetyillä retropeleillä

01.06.2022 16:06 Muropaketin toimitus

Epäilyttävä peli sai keräilijöiden yhteisön selvittämään entisen jäsenensä kauppoja tarkemmin, mikä paljasti tuhansien eurojen huijaukset.

Kotaku raportoi uskomattomasta huijauksesta, joka on järkyttänyt pelikeräilijöiden yhteisöä viime viikolla. Facebook-ryhmä Big Box PC Game Collectors on kerännyt runsaan joukon todisteita siitä, että heidän entinen jäsenensä Enrico Ricciardi myi väärennettyjä retropelejä ja ansaitsi tällä tavalla kaikkiaan 100 000 euroa vuosien varrella.

Ricciardin huijausten kerrotaan ulottuvan ainakin vuoteen 2015 asti, mutta ne paljastuivat vasta nyt, kun tuoreempi kauppa vuoden 1979 pelistä Akalabeth: World of Doom herätti epäilyksiä ostajassa. Keräilijät ryhtyivät selvittämään asiaa ja löysivät lukuisia tapauksia, joissa Ricciardi oli myynyt väärennöksiä.

Monissa tapauksissa pelien levykkeet paljastuivat olevan tosiasiassa tyhjiä, mitä keräilijät eivät olleet tarkistaneet, sillä retropelit voivat helposti kärsiä käynnistyksessä. Lisäksi oli muita varoitusmerkkejä, kuten käsin leikattuja nimilappuja ja moderneilla tulostimilla tehtyjä tarroja.

Alta näet yhden keräilijän twiitin, jossa hän esittelee kaikki väärennöksiksi paljastuneet pelinsä. On epäselvää, aiotaanko huijauksista tehdä rikosilmoitusta vai haluavatko huijatut keräilijät vain varoittaa muita väärennöksistä.