Huijaussyytökset riivaavat FIFA 18 -yhteisöä

06.12.2017 22:22 | Muropaketin toimitus

FIFA 18:n nettipelissä olevan bugin ansiosta tappiollisen verkkopelin voi keskeyttää ilman ottelun automaattista häviämistä.

Viime viikolla alkoi kuulua kummia, sillä futispeli FIFA 18:n parhaita verkkopelaajia alettiin syyttää huijaamisesta. Kyseessä on FIFA Ultimate Team -pelitila, jossa käydään kaikkein kovinta kilpailua pelaajien kesken.

Eräitä pelin parhaita pelaajia on syytetty siitä, että he sulkevat yhteyden pelin palvelimille ennen kuin heille tappiollinen peli päättyy. Kyseistä toimintatapaa kutsutaan FIFA-piireissä ns. no loss glitch -menetelmäksi. Useat FIFA:n pelaajat ovatkin vaatineet peliä julkaisevaa Electronic Artsia keskeyttämään tämän viikonlopun pelit, kunnes tilanne on korjattu.

Normaalisti nettipelin keskeyttäminen aiheuttaa automaattisesti 3-0 tappion. Nokkelat futaajat ovat huomanneet, ettei tällaista tappiota tule, jos katkaistu nettiyhteys on jaettu kännykän kautta.

FIFA:n pelaajat ovat jo aiemmin aloittaneet kampanjan jonka päämääränä on saada EA korjaamaan pelissä olevat lukuisat viat.