Indie-kehittäjiä uhkaa joukkotuho, pelikehittäjä varoittaa

26.08.2014 21:30 Jukka O. Kauppinen

Puppygames-studion Caspian Prince kirjoitti viime viikolla väkevän kirjoituksen siitä, kuinka pelaajat ovat loppujen lopuksi täysin arvottomia pelikehittäjille. Pelien hinta kun on laskenut niin alas, ettei yksittäisellä pelaajalla ole mitään todellista arvoa.

”Kun pöly on laskeutunut, jäljelle jää markkinapaikka, jossa pelien arvo on niin alhainen, että et voi myydä niitä yli taalalla. Ja sillä hinnalla me sitten pelejämme myymme. Taalalla. Niiden arvon piti olla kymppi, mutta kukaan ei osta niitä kympillä. ”

Kirjoitus oli väkevän provokatiivinen – ja onnistui herättämään keskustelua, joka jatkuu edelleen.

Prince totesi jatkokommenteissaan, että indie-pelialalla odotellaan nyt suoranaista joukkotuhoa. Mitättömiksi laskeneet pelien myyntihinnat eivät kerta kaikkiaan mahdollista kannattavaa pelintekemistä.

”Vielä vuosi tätä ja iso kasa studioita luovuttaa, koska heillä ei kerta kaikkiaan ole enää varaa tehdä pelejä. Unelma palaa liekeissä”, Prince ennustaa.

Lähde: Indie devs facing ”mass extinction event”

Lisää aiheesta

Indie-PR:n synkkä puoli: ”pelaajat ovat meille arvottomia” 

Blogipostauksessa pohditaan sitä, miten hankalaa peliään on markkinoida ja edustaa, koska pelisäännöt ovat sekavat, eivätkä molemmille puolille sama. Kehittäjien niskaan sataa paskaa ja avautumista joka suunnasta, mutta itse pitäisi vain hymyillä kohteliaasti ja usein jättää vastaamatta suoranaisiin valheisiinkin, jotta tilanne ei menisi pahemmaksi.