Uusimmat

Infinity Ward tuli järkiinsä Modern Warfare 3:n PC-moninpelin suhteen

09.09.2011 15:00 Tero Lehtiniemi

Muuten mainion ja syystäkin huippusuositun Call of Duty: Modern Warfare 2:n mainetta pilasi yksi ikävä asia: pelin PC-version moninpelin lähes täydellinen hyljeksintä. Peli ei tukenut varsinaisia pelipalvelemia, joka teki sen serverirakenteesta melko alkeellisen. Lisäksi LAN-verkkopelaaminenkin vaati jonkinnäköisillä ”epävirallisilla” päivityksillä kikkailua. Modern Warfare 3:n suhteen Infinity Wardilla on kaikeksi onneksi tultu järkiinsä.

Infinity Ward on jo aikaisemmin varmistanut, että pelin PC-versio tukee ns. dedicated servereitä, eli pelille täysin omistettuja palvelinkoneita, mikä mahdollistaa suuremmat ja sujuvammat pelit, kun yksittäisen pelikoneen ei enää tarvitse pyörittää peliä.

Tämä oli jo hyvä alku, mutta nyt Infinity Wardin Rob Bowlingin Twitter-tilin päivitys lupaa lisää ilouutisia MW3:n PC-moninpeliä odottaville: peli nimittäin tukee lähiverkkopelaamista, ja pelipalvelimien ylläpitäjät voivat säädellä melko yksityiskohtaisesti sitä, minkälaisen pelin he haluavat laittaa pystyyn. Pelin voi esimerkiksi rajoittaa vain tietyille hahmoluokille, tai ylläpitäjä voi halutessaan vaikkapa kieltää tiettyjen varusteiden käyttämisen.

Modern Warfare 3:n pahimman kilpailijan Battlefield 3:n on ilmoitettu myös tukevan pelille täysin omistettuja palvelimia, mutta lähiverkko-ominaisuutta siitä ei ikävä kyllä tule löytymään.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

The Legend of Zelda on liian vaikea peli Eiji Aonumalle

Tältä näyttää toimiva Pipboy 3000!

Voita matka Jordaniaan – osallistu Uncharted: Aarteenmetsästäjä -kilpailuun

Warhammer 40K: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat