Isoveli valvoo kuinka pelaat

27.10.2012 10:00 Juho Anttila

Kun pelaaja ostaa vuoden uuden hittituotteen, hän odottaa saavansa rahoilleen vastinetta. Sen sijaan hän ei välttämättä odota, että taustalla valvova isoveli seuraa, miten hän peliä pelaa. Näin kuitenkin tapahtuu nykyään yllättävän usein.

Tarkoitus on kuitenkin hyvä. Seuraamalla pelaajien toimintaa voidaan kerätä tärkeää tietoa siitä, mikä toimii ja mikä ei. Yksi esimerkki tästä on Square Enixin Sleeping Dogs. Kehittäjät nimittäin seuraavat pelaajien toimia todella tarkalla tasolla.

Yrityksen Lontoon studion tuottaja Chris Dillon kertoo, että ilman tiukkaa dataa kehittäjällä ei ole käsissään mitään muuta kuin olettamuksia. Toki verkosta löytyy paljonkin pelaajien mielipiteitä, mutta foorumeilta ja sosiaalisesta mediasta kerätty palaute edustaa useimmiten pienen mutta äänekkään vähemmistön mielipidettä. Suurin osa pelaajista pelaa pelin, tykkää siitä tai inhoaa sitä, mutta ei ikinä kerro mielipidettään julkisesti.

Keräämällä verkon kautta tietoa pelaajien pelikäyttäytymisestä kehittäjät pystyvät seuraamaan sitä, miten heidän peliään pelataan. Tämä on äärimmäisen arvokasta tietoa tulevaisuuden pelikehityksen kannalta, mutta Square Enix hyödyntää keräämiään tietoja myös lähes reaaliaikaisesti.

Sleeping Dogs on jo nyt saanut päivityksiä, jotka korjaavat muun muassa pelin vaikeustasossa ilmenneitä piikkikohtia ja muita pieniä ongelmia. Samoin tulevien lisäsisältöjen kehitystä on ohjattu pelaajilta kerätyn datan perusteella.

Minkälaisesta sisällöstä Sleeping Dogsin pelaajat sitten pitävät? Dillonin mukaan väkivalta maistuu pelaajille. Sleeping Dogsin pelaajat pitävät tuhosta ja kaaoksesta avoimessa maailmassa. Dillon myös lupaa, että tähän tarpeeseen tullaan vastaamaan tulevien lisäsisältöjen avulla.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Sleeping Dogsin hiekkalaatikko laajenee

Ihan turha galleria Sleeping Dogsin äänistudiosta

Square kiusoittelee The World Ends With You -jatko-osalla

Lue myös

Bad Piggies (Android, iOS, Mac, PC)

A Game of Dwarves – maanalaiset kääpiöbileet

Se paras GTA juhlii 10. syntymäpäiviään

Zombiseikkailu Deadlight yllätti pelaajat Steamissa