Itsesäätelevät älykaiuttimet huomioivat huoneen koon ja kalusteet

05.06.2013 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Kaikenlaista sitä. Creative Labs on tarjoillut kaikenlaisia äänentoistoratkaisuja niin pelikoneisiin kuin olohuoneisiinkin, mutta kauko-ohjattavat, itsesäätelevät älykaiuttimet ovat taas vaihteeksi jotain uutta.

Creativen Dxm Signature Series on firman mukaan ”maailman ensimmäinen itseään säätelevä, langaton äänentoistojärjestelmä.”

Dxm-sarjaan kuuluu kolme erilaista tuotetta, joista lippulaivamalli on D5xm -kaiutin. Lisäksi mallistossa on pikkuvelimalli D3xm ja etenkin alataajuuksia toistava DSxm -bassovahvistin.

Modulaarisuuden ansiosta äänentoisto voidaan koota yhdestä kaiuttimesta lähtien aina neljän erillisen kaiuttimen ratkaisuksi, jossa on keskikaiutin, kaksi sivukaiutinta sekä bassovahvistin. Modulaarisuus mahdollistaa myös sen, että järjestelmää voidaan laajentaa vaikkapa kaiutin kerrallaan.

Dxm-järjestelmässä on erilaisia äänentoistoprofiileja, joita voidaan hallita helposti iOS- ja Android-laitteilla. Sovelluksella tehtävän kalibroinnin ansiosta kaiuttimet osaavat ottaa huomioon esimerkiksi huoneen muodon tai kalusteet. Näin voidaan ehkäistä vaikkapa alataajuuksien ylikorostuminen ja muut äänentoiston epätasapainoisuudet.

Langatonta 5,8 gigahertsin Bluetooth-tekniikkaa hyödyntävät D5xm- ja Creative D3xm -kaiuttimet voidaan yhdistää muihin saman sarjan malleihin sekä Creative DSxm -bassovahvistimeen.

Creative Central -sovelluksella voidaan hallita eri kaiuttimen asetuksia. Sovelluksella voidaan myös vaikuttaa äänentoiston asetuksiin ja valita vaikkapa erilaiset asetukset siitä riippuen kuunnellaanko kaiuttimilla musiikkia, elokuvaääniä tai peliääniä.

Kaiuttimet tulevat myyntiin kesäkuussa 299, 179 ja 179 euron kuluttajahinnoin.

Lisätietojawww.creative.com/speakers

Lisää aiheesta

Air Guitar Hero kuorii sinustakin katu-uskottavan (ilmakitara)rokkarin

Creative GigaWorks T40 – laadukas haastaja ilman bassokaiutinta

Logitech MM32 -kaiuttimet 

Paddytek Vibe -kaiutin tekee pahvilaatikostakin rock-klubin

Muropaketin uusimmat