Uusimmat

Jack Thompson taas parrasvaloissa, asianajojärjestö vaatii psykologista tutkimusta

04.07.2007 12:30 Jukka O. Kauppinen

Jokaisen pelaajan paras ystävä. yhdysvaltalainen lakimies Jack Thompson, on jälleen parrasvaloissa. Tällä kertaa Thompson ei kuitenkaan syyttele videopelejä murhasimulaattoreiksi, vaan miehen epäeettiset ja kyseenalaiset käytännöt ovat jälleen kerran sikäläisen lakimiesjärjestön suurennuslasin alla.

Florida Bar, joka kontrolloi lakimiesten toimintalupia, vaatii Jack Thompsonia psykologisiin testeihin. Samalla Thompsonin asianajolupa halutaan jäädyttää 91 vuorokaudeksi.

Thompson on muutenkin vaikeuksissa Florida Barin kanssa, minkä johdosta lakimiesjärjestö käy oikeutta Thompsonia vastaan. Järjestö tutkii muun muassa Thompsonin käytöstä Grand Theft Auto- ja Bully-pelien tiimoilta syntyneessä mediakohussa ja sen hyväksikäytössä. Syytteiden mukaan Thompson on muun muassa ”antanut halventavia ja vääristeleviä lausuntoja sekä yrittänyt pilkata, nolata ja häiriköidä.”

Mikäli Florida Bar katsoo Thompsonin syylliseksi voidaan miehen asianajolupa peruuttaa väliaikaisesti tai pysyvästi.

Yhdysvaltain oikeus on kieltänyt Thompsonia koskemasta Take Two –pelitaloon ja sen peleihin, kuten Grand Theft Autoihin, pitkällä tikullakaan, joten Thompson on joutunut olemaan viime aikoina suhteellisen hiljaa. Thompsonin ärhäkkyyshän ei ole ylipäätänsäkään ollut niinkään minkään tietyn asian tai peliväkivallan vähentämisen edesajamista, kuin oman itsensä esiintuomista ja julkisuudentavoittelua.

Lisää Thompsonin elkeistä voi lukea Wikipediasta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Thompson_(attorney)

Lue lisää eDomesta

Jack Thompson iskee jälleen

Jack Thompson vastaan pelaajat, osa 562

Jack Thompson ja Take Two taas tukkanuottasilla

Oikeus voitti Floridassa

Peleillä ei sittenkään yhteyttä Virginian kouluammuskeluun

Uusi Bully-kohu tiedossa?

Muropaketin uusimmat