Uusimmat

Jättimenestys DayZ saattaa muuttua itsenäiseksi ilmaispeliksi

10.07.2012 09:30 Miikka Lehtonen

Jos olet ihmetellyt ArmA II:n yllättävää ja räjähdysmäistä nousua myyntilistoilla, älä ihmettele enää: syynä on tietenkin DayZ, entisen Bohemia-miehen kasaama moninpelattava zombimaailma. Modista on tullut kevään aikana hillitön jättimenestys. Niin hillitön, että itsenäinen peli kiinnostaisi.

DayZ on aika erinomainen tekele. ArmA II:n ja sen lisälevyn vaativa modi on käytännössä pysyvä zombimaailma, johon pelaajat loggaavat sisään ja sitten … no, sitten he tekevät, mitä haluavat. Jotkut ryhtyvät ryöstelijöiksi, toiset tutkivat maailmaa, jotkut taas yrittävät vain selvitä. Vaikutukset ovat pysyviä ja se kirpaisee oikeasti, kun joku murhaa kymmeniä tunteja pelaamasi hahmon. Hienoa settiä.

En ole yksin mielipiteeni kanssa, sillä modilla on jo lähes 500 000 pelaajaa. Ja olisi varmasti enemmänkin, jos se ei vaatisi sekä ArmA II:ta ja sen lisälevyä. Ne ovat yhdessä melko hintava kynnys monelle satunnaispelaajalle. Ja niinpä pelin kehittäjän tähtäimessä onkin itsenäinen ja ilmainen DayZ-peli. Mutta se on vasta kaukana tulevaisuudessa. MCV kertoo, että jo lähitulevaisuudessa peliin tulee heiluhäntäisiä lisäyksiä, kun saksanpaimenkoirat lisätään peliin. Ja niillehän sitten käyttöä löytyykin.

Lähde: MCV

Lue myös

”Maailman paras pelilehti” arkistoitiin ilmaiseksi nettimuseoksi

Far Cry 3 – piinapenkissä pelisuunnittelija Daniel Berlin

Lego-hyviksiä ja Lego-pahiksia Lego-Batmanin kainalossa

The Walking Deadin toinen jakso on täyttä rautaa