Joulukuun PlayStation Plus -pelit saivat negatiivisen vastaanoton

26.11.2015 11:00 Miikka Lehtonen

Joulukuu on jo miltei ovella, mikä tietenkin tarkoittaa sitä, että on aika paljastaa kuukauden ilmaispelit PlayStation Plus -palvelussa. Nettikommenttien perusteella moni odotteli joulukuun kattauksesta komeaa, onhan kohta joulu ja kaikkea. Niinpä ei ole hirveä yllätys, että tuloksena on pettyneitä reaktioita. Osittain myös sen takia, että pelivalikoima… no, se on aika rosoinen.

PlayStation 4 -pelurit saavat pelattavakseen King’s Quest -rebootin ensimmäisen episodin, A Knight to Rememberin. Peli oli ihan hauska, mutta vain ensimmäinen episodi? Se on vähän nihkeää. Kuukauden toinen peli on Gauntlet, joka ei nyt varsinaisesti ole se maailman huikein peli. Domen arvostelussa 2,5 tähteä pokannut co-op-mätkyttely on ihan kivaa pienissä pätkissä, mutta ei todellakaan mitään pelimaailman huippukamaa.

PlayStation 3 -pelureita muistetaan SSX-lumilautailupelillä ja Far Cry 3: Blood Dragonilla, jotka ovatkin sitten jo maistuvampia pelejä. PlayStation Vitan ilmaispelit taas ovat Rocket Birds ja Freedom Wars.

”Joulu ja PlayStation 4:n toinen vuosi? Oikeasti? Mikä pettymys…”, tiivisti eräs nettikommentoija yleiset mielipiteet. Moni on ihmetellyt myös, miksi King’s Questista jaettiin vain ensimmäinen episodi, kun usein episodipohjaisista peleistä on annettu kokonaisia kausia. Osittain syy on varmaankin siinä, että King’s Questista ei ole ilmestynyt kuin yksi episodi, mutta ihan asiastahan sitä nyt valitetaan: viisiosaisen sarjan ykkösepisodi ei paljon mieltä lämmitä, jos lopputarinan kokeakseen pitäisi ostaa neljä peliä lisää.

Kehno pelivalikoima tuli sinänsä huonoon väliin, sillä vaihtuva vuosi tarkoittaa sitä, että monen pelurin PlayStation Plus -jäsenyys lienee katkolla kuun lopussa. Nettikommenttien perusteella tämä olikin monille viimeinen pisara ja tili meni nyt jäihin.

Toisaalta eivät negatiiviset mielipiteet niitä ainoita ole, vaan näkyy palstoilla positiivisiakin reaktioita, varsinkin muiden konsolien kuin PlayStation 4:n omistajilta.

Lähde: Sony